אוכל
אוכל

מקלובה אסייתית

הפוך זה חיים: עקרונות של מקלובה עם טעמים חדשים ותיבול אסייתי שאתם חייבים לנסות

|מאסטר שף| פורסם23:20
מקלובה אסייתית - אסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.750reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • כוס אורז תאילנדי
  • 5 חצילים תאילנדיים, פרוסים לחצי
  • 2 יח' דלעת ערמונים, מקולפות ופרוסות לחתיכות בינוניות
  • חצי קילו פרגיות, קצוצות גס
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 כפות סויה
  • שמן זרעי ענבים
  • 4-3 עגבניות פרוסות
  • רבע כוס סויה
  • 5 כפות רוטב דגים

לתערובת התיבול:

  • 2 בצלי שאלוט
  • חופן גרגירי כוסברה
  • 2 ס"מ ג’ינג’ר
  • שורש למון גראס
  • חצי פלפל צ'ילי טרי

לרוטב יוגורט:

  • 100 גרם יוגורט יווני
  • 100 גרם קרם קוקוס
  • חצי חבילת כוסברה
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1משרים אורז תאילנדי במים קרים 20 דקות ומסננים.

2במחבת עם שמן עמוק מטגנים את החצילים ופרוסות הדלעת. מוצאים, מספיגים שמן ומניחים בצד.

3במכתש ועלי קוצצים וכותשים לכדי משחה את החומרים לתערובת התיבול.

4מקפיצים פרגיות במחבת עם בצל קצוץ וסויה עד שהצבע משתנה. מוציאים ומניחים בצד.

5לוקחים סיר עמוק יחסית ומרפדים את התחתית שלו בשמן זרעי ענבים בנדיבות ומעל מניחים פרוסות עגבנייה בשכבה מלאה. מעל מסדרים בשכבה אחידה את הירקות המטוגנים ומעליהם את הפרגיות. מעל הכל מסדרים את משחת התיבול בשכבה אחידה. מעליה מסדרים את האורז ומהדקים הכל.

6בקערה מערבבים כוס מים, רבע כוס סויה ורוטב דגים ושופכים לסיר. הנוזלים אמורים להגיע עד סנטימטר מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.

7רוטב יוגורט: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר סטיק.

8מורידים מהאש, נותנים להתקרר והופכים על צלחת. ומגישים את הרוטב לצד המקלובה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il