
המצרכים (6 מנות):לבשר:
לחיטה:
לחיטה האדומה:
לחיטה הלבנה:
לאגסים:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הטלה: מנקים חלק מרקמות שומן שעל הבשר ומתבלים אותו במלח ופלפל. 2מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והגזר, הסלרי, הפטרוזיליה,עלי המרווה וענפי התימין. 3צולים את כתף הכבש בסיר בשלמותה יחד עם ירקות השורש עד שהיא מזהיבה כל הצדדים. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כ-40 דקות מוצאים את הבשר וירקות השורש מהסיר. שומרים את הנוזל שהפך לציר כבש. 4מכינים את החיטה: משרים את החיטה לכמה דקות במים ושוטפים אותה. 5בינתיים מביאים לרתיחה את מים יחד עם הבצל, עלי המרווה, התימין והמלח. כשהם רותחים, מוסיפים את החיטה ומבשלים עד שהחיטה רכה אבל לא מוכנה לגמרי. 6מחלקים את החיטה לשתי מחבתות: אחת עם רסק עגבניות, חצי מכמות ציר כבש, מלח ופלפל ומבשלים עד שהחיטה מוכנה. 7במחבת השניה, מבשלים את החיטה בחצי הכמות שנותרה של ציר הכבש ומוסיפים פיסטוק קלוי. מבשלים עד שהחיטה מוכנה. 8מכינים את האגסים ותפוח האדמה: קולפים את האגסים ומרוקנים את התוכן שלהם. במחבת שמים סוכר ומבשלים עד שהוא נמס והופך לקרמל. מוסיפים חמאה, ממיסים אותה וצולים את האגסים בסירופ שנוצר עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים מים חמים לכיסוי, פלפל חריף ירוק, עלי מרווה, תימין ומלח. מוסיפים גם את תפוחי אדמה מקולפים ושלמים. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהאגסים רכים, ממלאים אותן בחיטה מבושלת עם הפיסטוק ומכניסים גם קובית שוקולד קפואה לכל אחד מהם. מסדרים האגסים בתבנית, מפזרים על האגס חמאה וסוכר ומכניסים לצליה בתנור למשך 10 דקות. 10פורסים את תפוחי האדמה ומחממים שמן במחבת. צולים את פרוסות תפוחי האדמה יחד עם ירקות השורש שהתבשלו עם הטלה עד להזהבה. 11מרכיבים את המנה: שמים בצלחת ארוכה שכבה של חיטה עם רוטב עגבניות ו"משקיעים" בתוכה את ירקות השורש ותפוחי האדמה הצלויים. 12מפזרים פיסטוק ומעל מסדרים שכבה של החיטה ללא רוטב העגבניות. 13מעל מסדרים את כל הנתח של הטלה. ובצד שמים את האגסים המקורמלים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |