אוכל
אוכל

ניוקי חריימה

חריימה היא מנה שמכינים ב"מאסטר שף" בלי סוף, אבל ניוקי חריימה - זה כבר סיפור אחר. במנה של דנה הניוקי הוא בכלל העיקר, והדג משמש רק כחלק מהרוטב

|מאסטר שף| פורסם13:29
ניוקי חריימה (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לחריימה:

  • פילה לוקוס
  • מיץ לימון
  • שיני שום
  • פלפל ירוק חריף
  • שמן קנולה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית גרגירי קימל
  • מלח
  • קורט קינמון
  • קורט סוכר
  • כף שטוחה פפריקה
  • חצי כפית כורכום

לניוקי:

  • 3 תפוחי אדמה אדומים
  • חלמון ביצה
  • כוס קמח

אופן ההכנה:

1החריימה: משרים את הלוקוס בקערה עם מים ולימון.

2קוצצים את השום והפלפל הירוק החריף ומטגנים במעט שמן. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

3מוסיפים כוס מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את הדג, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהדג עשוי.

4הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך. לאחר מכן מסדרים אותם על תבנית מרופדת במלח גס וצולים בתנור בחום מקסימלי, כדי לייבש את הנוזלים.

5מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים חלמון וקמח ויוצרים בצק.

6מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מוציאים אותם לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.

7כשהדג מוכן מפרידים אותו מהעור ומפוררים את הבשר לתוך הרוטב. מוסיפים את הניוקי ומבשלים עוד 2 דקות.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il