אוכל
אוכל

קבב מעזוקה

קציצות סוריות נפלאות של בשר כבש ותבלינים, ממולאות בגבינת חלומי ופטריות, וצרובות על מחבת חמה - רק כמה דקות. אוכלים חם חם ומבקשים עוד אחת. טוב, נו, שתיים

|מאסטר שף| פורסם16:01
טארק – קציצות סוריות ממולאות בפטריות וגבינת ג'יבן (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:3.321reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 800 גרם בשר כבש טחון
  • 450 גרם גבינת חלומי, חתוכה לרצועות
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 3 בצלים, חתוך לרצועות
  • 800 גרם (3 סלסילות) פטריות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עלי טימין
  • 3 כפות חמאה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פלפל אדום חלבּי או פפריקה
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

1את הבשר והפלפל אדום חלבי או הפפריקה מערבבים היטב בקערה, לאחר מכן מחלקים ל-8 חתיכות ויוצרים צורה של כדורים.

2ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל עם קמצוץ של מלח מטגנים עד שקיפות (5 דקות), ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים כחצי שעה. מתבלים בפלפל שחור ומניחים להצטנן, לאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והצנוברים.

3פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה. משטחים 2 כדורי קבאב אחד לצורה של דיסק עגול בעובי 1 ס"מ. במרכז עיגול אחד שמים לסירוגין 2-3 פרוסות של גבינה ו-2-3 כפיות של מילוי הפטריות. סוגרים עם העיגול השני ומהדקים היטב. באופן זה יוצרים עוד 3 קבבים ממולאים.

4מטגנים את הקבבים בגריל או על מחבת פסים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע יפה. מגישים מיד (אפשר לחתוך לרבעים לפני ההגשה).

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il