אוכל
אוכל

גוז'גיז'ה - כיסונים אפויים במילוי בשר

מי אמר שכיסונים חייבים לבשל או לטגן? תכירו את הגוז'גי'זה - כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ואפויים בתנור, כמו לחמניות קטנות וממכרות במיוחד

|מאסטר שף| פורסם11:07
גוז'גיז'ה - כיסונים במילוי בשר (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.767reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • 2 ביצים
  • כוס מים (אפשר להוסיף עוד אם הבצק קשה מדי)
  • קורט מלח

למלית:

  • 300 גרם בשר כתף בקר
  • 100 גרם שומן כבש
  • 1 בצל גדול

לקישוט:

  • 1 חלמון ביצה טרוף
  • חופן שומשום (לא חייבים)

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הביצים, המים והמלח לבצק אחיד. מניחים בצד ל-10 דקות מנוחה.

2מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים.

3מכינים את המילוי: קוצצים דק את בשר הבקר, הבצל והשומן. מערבבים יחד. מוסיפים זרעי כמון, מלח ופלפל ומערבבים.

4מחממים תנור ל-190 מעלות.

5מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמילוי. מעבירים על היקף העיגול חלמון ביצה עם האצבע וסוגרים לעיגול. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.

6מורחים על עיגולי הבצק חלמון ביצה (אפשר גם לפזר שומשום) ואופים בתנור כ-20-30 דקות, עד שהבצק שחום.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il