
המצרכים (4 מנות):למילוי:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את המילוי: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומערבבים. מבשלים כדקה. 2מוסיפים את הפריקי, המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים. מוסיפים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. 3מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, הצנוברים, העגבניה והדג, מערבבים ומכבים את האש. 4בסיר גדול מרתיחים מים וכשהם רותחים מוסיפים את עלי המנגולד. מבשלים כשתי דקות ומסננים. 5מסדרים את עלי המנגולד בתבנית קטנה כך שיכסו כל התחתית. משאירים חצי מכמות העלים. מכסים את שכבת עלי המנגולד במילוי הדג והפריקי ומכסים בעלי המנגולד הנותרים. 6מאדים את "עוגת" המנגולד בסיר אידוי כ-10 דקות. 7בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הגמבות, הפלפל החריף, הבצל, העגבניות והשום. מטגנים כ-2-3 דקות. מוספים את החומץ והמים ומערבבים. 8מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים היטב. מסננים את המחית שהתקבלה לקבלת רוטב חלק. 9יוצקים את הרוטב לקערה, מניחים מעליו את עוגת המנגולד המאודה ומעליה מניחים את כפית הלימונים הכבושים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |