1האיולי: מפרידים 3 חלמונים ומעבדים במעבד מזון ביחד עם שאר המרכיבים מלבד שמן הזית. מערבבים ומזלפים באיטיות שמן זית עד לקבלת מרקם דמוי מיונז.
2מכניסים את הביצים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח ל-6:45 דקות בדיוק ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3חותכים את הבצל לטבעות ומניחים בצד. מורחים על פרוסות החלה חמאה משני הצדדים וצורבים במחבת. במחבת נוספת צורבים טונה במשך דקה מכל צד כך שהיא נשארת אדומה מבפנים.
4מרכיבים את המנה: מורחים את האיולי על החלה הצרובה, מפזרים נענע וכוסברה ועליהן מניחים את פיסות הטונה הצרובה ואת הביצה החצי קשה עם 2-3 טבעות בצל סגול. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים