אוכל
אוכל

לזכרה: מרק הקובה של אתי לוי

אתמול נפרדנו מאתי לוי, מתמודדת העונה השלישית של "מאסטר שף", שהלכה לעולמה אחרי מלחמה בסרטן. אנחנו לא רואים דרך טובה להנציח את זכרה יותר מסיר של מרק קובה על הכיריים - הסיר שהכינה לשופטים במהלך העונה

|מאסטר שף| פורסם10:32
מרק קובה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7777reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק של הקובה:

  • כוס בורגול (לאחר בישול)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס עוף טחון
  • ביצה

למלית:

  • בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 200 גרם בשר טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • שקדים טחונים
  • 3 כפות נענע קצוצה

למרק:

  • 1 בצל סגול
  • מעט שמן, לטיגון
  • 1 שומר
  • 3 לבבות ארטישוק
  • חצי כוס פול ירוק מבושל
  • ראש סלרי
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 לימון פרסי
  • חצי לימון, קלוף וקצוץ
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • כמון
  • סוכר
  • ליטר עד ליטר וחצי ציר עוף

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי הבצק של הקובה.

2למלית: מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משנה צבע.

3מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכבים את האש.

4למרק: קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן. חותכים את השומר לרצועות ומוסיפים. חותכים את הארטישוק לקוביות ומוסיפים. מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל הציר, טועמים ומתקנים תיבול.

5מכינים את הקובה: מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומשטחים כל כדור על כף היד. מניחים כף מהמלית במרכז, וסוגרים לכדור יפה.

6מכניסים את כדורי הקובה למרק הרותח ומבשלים 30 דקות.

* שאלות על המתכון? מוזמנים לקרוא את התשובות שהשאירה אתי לוי בתגובות.

הלווייתה של אתי לויתיערך היום, שלישי, בשעה 13:00 בבית העלמין גני אסתר בראשל"צ.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il