1מתחילים בסירופ: שמים את המצרכים לסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שרק 1/3 מהנוזלים נשארו.מסננים דרך מסננת צפופה לקבלת סירופ נקי ומלא טעמים. מכניסים את הסירופ לקירור של חצי שעה לפחות.
2חותכים את התפוזים, הלימון, האשכוליות והפומלות לפלחים ללא קליפה.
3חותכים את פילה הלברק לקוביות, סוחטים מעל חצי לימון ומתבלים במלח גס.
4מוזגים את הסירופ לשכבה דקה בצלחות הגשה ומעליו מסדרים יפה את הפילטים של ההדרים (לא צריך להשתמש בהכל) וקוביות הלברק. מפוררים מעט נענע ובזיליקום יבש. מוסיפים את עלי השמיר, מזלפים שמן זית על הכל ומגישים.
מתכוני התכנית מבואים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.