
המצרכים (4 מנות):למלית:
לבצק:
לסלסה:
אופן ההכנה:1מכינים את המילוי: מקלפים את החציל וחותכים לקוביות. 2מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא מספיק חם מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. 3. מחממים מחבת גדולה (ללא שמן) וקולים את הצנוברים עד שהם משחימים מעט. 4באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החצילים והפטרוזיליה ומטגנים כמה דקות. 5. מגרדים בפומפיה את הביצה הקשה ומוסיפים לתערובת במחבת. 6. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. מכבים את האש ומצננים. 7מכינים את הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק 7-10 דקות, לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק. 8עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של כ-30 דקות במקרר. 9מחלקים את הבצק הקר ל-12 כדורים (כ-50 גרם כל אחד). 10מרדדים כל כדור על משטח מקומח ליריעת בצק עגולה בעובי של סנטימטר אחד. 11מניחים מעט ממלית החצילים על כל עיגול בצק. מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות. 12מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני (כ-160 מעלות) עד שהכיסונים זהובים וצפים על פני השמן. 13בינתיים מכינים גם את הסלסה: חורכים מעט את העגבניה והפלפל על להבת גז גלויה וחותכים אותם גס. 14שמים בקערה את העגבניה, הפלפל, הנענע, שן שום, שמן הזית ומיץ לימון. טוחנים במעבד מזון ידני/ בלנדר בעדינות (שימו לב לא להגיע למרקם חלק). 15מתבלים במלח ומגישים יחד עם האמפנדס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |