אוכל
אוכל

קינוח קצפת ומרנג של ללי ושמרית

הן התכוונו להגיש אותו עם קרם לימון - לא קרה. התכוונו לקשט בקולי פטל - לא הספיקו. אז איך זה שהקינוח הכל כך פשוט הזה של ללי ושמרית ריגש כל כך את חיים ורותי? כנראה שלפעמים הפשטות באמת מנצחת

|MKR המטבח המנצח| פורסם07:11
קצפת וניל (צילום: beats1, ShutterStock)
צילום: beats1, ShutterStock
Rating:4.864reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 150 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד 3 כפות)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה קרה

למרנג:

  • 400 גרם סוכר (2 כוסות)
  • 200 גרם חלבון (חלבונים מ-8 ביצים M)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-100 מעלות.

2מכינים מרנג שוויצרי: מרתיחים מים בסיר ומניחים קערה כך שתתחמם מהאדים אך לא תיגע במים הרותחים עצמם (בן מארי). מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומחממים כ-5 דקות תוך ערבוב (אם יש מדחום – החלבונים צריכים להגיע לטמפרטורה של 60 מעלות).

3מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר למיקסר ומקציפים עד שהקערה מתקררת ומתקבל קצף יפה, אחיד ויציב.

4משטחים את הקצף על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים מעלות כ-40 דקות.

5קרם מסקרפונה: מקציפים יחד מסקרפונה, וניל ואבקת סוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה לאט ובהדרגה לאט וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אחידה.

6להגשה: מסדרים תלוליות של קצפת וסביבן שברי מרנג.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:קצפתמרנג
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il