mako
פרסומת

מחבת המטילה ביצי זהב

רק אנשים חסרי לב יכולים להישאר אדישים אל מול פיסת לחם שחור שפוצעת חלמון עסיסי, בטבורה של שקשוקה חמה. ואנחנו איננו חסרי לב

חגית תגורי
mako
פורסם:
שקשוקה
שקשוקה מהממת | צילום: צילום ביתי, mako
הקישור הועתק
שקשוקה
זהירות על הצהוב | צילום: צילום ביתי, mako

הרגע הזה, שבו המחבת המהבילה מונחת במרכז השולחן, הוא רגע כמעט מרגש. תחושת ההבטחה מסתלסלת מעלה עם האדים, והידיעה שהערב הולך להיות ביתי ונעים במיוחד מכה שורשים.
אני נוהגת להכין את השקשוקה הזו עם עגבניות טריות. רוצים עגבניות מקופסה? אין בעיה. אפשר כמובן להוסיף בזיליקום, תימין, שמיר או כל עשב אחר שעושה לכם את זה, ואפשר גם לא.

שקשוקה מהירה

זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 10 שקלים

(ל-2 מנות)
1 כף שמן זית
3 פלפלים אדומים פרוסים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
מעט פפריקה

1. מחממים מחבת עם שמן זית.
2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומערבבים, ומניחים לבישול של כ-10 דקות.
4. שוברים את הביצים פנימה בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם לחם.