mako
פרסומת

ניוקי בחלב קוקוס ודלעת

ארוחה דיאטטית וטעימה שמתאימה לזמנים שלא מתחשק לבשל בהם: ניוקי משקית, בצל, דלעת, חלב קוקוס ותבלינים. התוצאה - מדוגמת

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

את המתכון הבא קיבלתי יום אחד במייל ממישהי שגיסתי כינתה "בשלנית מעולה". בישלתי, טעמתי, בדקתי שלא עוברים את 500 הקלוריות, אפילו לא בקצת – והבנתי שכן, באמת מדובר בבשלנית מצוינת. אז תודה רבה לאירה.

ניוקי ברוטב קוקוס ודלעת
כועסים שאנחנו משתמשים בניוקי מן המוכן? קודם תטעמו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גרם ניוקי תפוחי אדמה מוכן
בצל
1 כרישה (החלק הלבן בלבד)
כף שמן זית לטיגון
כוס וחצי קוביות דלעת (של בערך ס"מ על ס"מ)
כף סוכר חום
פחית חלב קוקוס דל שומן
אגוז מוסקטטחון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ופורסים את הכרישה לעיגולים דקים יחסית.

2. מטגנים במעט שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף.

3. מוסיפים את הדלעת למחבת, מוסיפים גם את הסוכר החום ומערבבים.

4. ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהדלעת מתחילה להתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.

5. בינתיים מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים על פני המים.

6. כאשר חתיכות הדלעת טיפה מתרככות מוסיפים את חלב הקוקוס ואגוז המוסקט ומערבבים.

7. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם לרוטב, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים להתבשל עוד כ-2 דקות על אש קטנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים