mako
פרסומת

רק בארה"ב? הגלידה שאינה נמסה

אמא מסינסנטי רכשה לילדיה מעין קסטה ברשת וולמארט הידועה, ונחרדה לגלות שגם אחרי 12 שעות בשמש - היא בקושי מראה סימנים של טפטוף. מזועזעים? גם אנחנו

חדשות אוכל טוב
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

אף אחד לא אוהב שהגלידה שלו נמסה בשמש, אבל מצד שני - אף אחד לא רוצה גלידה שלא נמסה בשמש. וזה בדיוק מה שקרה לאמא הזאת מסינסנטי, ארצות הברית. האמא קנתה לילדיה את חטיפי הגלידה של רשת וולמארט וכשאחד הילדים השאיר בטעות את הגלידה על השולחן בחוץ, היא שמה לב שהיא לא נמסה – למרות שהייתה בשמש 12 שעות. היא החליטה לעשות ניסוי ולהשאיר אותה שם לעוד יום, וכשחזרה לבדוק הגלידה עוד הייתה שלמה.

הסיפור של אותה אישה גרם לאמריקנים רבים לבדוק את המוצר המדובר וכולם הגיעו לאותה התוצאה – הגלידה של וולמארט פשוט לא נמסה. ההסבר טמון במרכיבים. כשבודקים את רשימת המרכיבים של אותה גלידה מפוקפקת רואים במקומות הראשונים סירופ תירס, גואר גאם (סיב שמשמש לייצוב ועיבוי במוצרי מזון, תרופות וקוסמטיקה) וצלולוזה (ממשפחת ה-E, חומר מסמיך, מייצב ומתחלב). גלידת האגן דאז לדוגמה, מכילה רק שמנת, חלב, סוכר וניל.

אז האם זו בכלל גלידה? התשובה מסובכת, אבל בגדול כן. האם היינו רוצים לאכול אותה? התשובה היא לא.