מה ההבדל בין פלפל עם 4 אונות לפלפל עם 3?
לפני מספר ימים שמענו שמספר האונות של הפלפלים משפיע על טעמם, וחשבנו שגילינו את אמריקה. כשבדקנו עם אגרונום רציני הבנו שלא מדובר בשיטה מוכחת (אתם יכולים לגחך, אנחנו רק רצינו לוודא), אבל גילינו שיש משהו אחר שמבדיל בין פלפלים טעימים יותר וטעימים פחות

השבוע נתקלנו בידיעה הזו שכמעט והפכה את עולמנו: נכון יש פלפלים עם ארבע אונות וכאלו עם שלוש? אז ההבדל הזה (כך לפחות טוענים באותה ידיעה) מעיד על טעמו של הפלפל: אלו עם ארבע האונות יהיו מתוקים יותר ומתאימים יותר לאכילה כשהם חיים, ואלו עם שלוש האונות מתוקים פחות, מכילים פחות גרעינים ומתאימים יותר דווקא לבישול.
רגע לפני שחילקנו את חיינו ללפני ואחרי, החלטנו לבדוק עם מועצת הפירות והירקות, ובעיקר עם נציגה, האגרונום דיויד סילברמן שמתמחה בפלפלים, ומזל שכך. סילברמן הודה שזו הפעם השנייה בחיים שהוא נשאל לגבי מה שהוא מכנה "האגדה הזאת". מה שקובע את צורת הפלפלים, כך הוא מסביר, הוא התנאים בשלב ההנצה של הצמח, ובכל מקרה - לא ידוע לו על קשר בין מספר האונות לבין הטעם, ויש אפילו פלפלים עם חמש אונות ועיוותים אחרים שטעמם יכול להיות נהדר או גרוע.
רגע, רגע, אז איך בכל זאת בוחרים?
מה שכן משפיע על מתיקות ואיכות הפלפל, מסביר סילברמן, הוא עובי הדופן. הפלפל הוא גידול לא פשוט, ואף על פי שבארץ מגדלים אותו כל השנה - במצבי מזג אוויר קיצוניים קשה להגיע לתוצרת טובה. בקיץ האחרון, הוא מזכיר, סבלנו מפלפלים פחות טובים, עם דופן דקה. גם אתם שמתם לב לזה? אתם יכולים להרגע, כי סיבלרמן מעדכן שבינתיים נמצא זן שאמור להניב דופן עבה גם בקיץ, ובכלל - עכשיו, בסתיו, יש פלפלים נהדרים. ואילו פלפלים בכל זאת מתאימים דווקא לבישול? כל הזנים מתאימים גם וגם, אבל מסתבר שהפלפלים הירוקים-בהירים נחשבים למתאימים במיוחד להכנת ממולאים ופחות חביבים על הקהל כשהם חיים.