mako
פרסומת

6 סיבות לקפוץ לשוק רמלה המקורה

מתחילים בבורקס ולימונדה מהאגדות, ממשיכים במשקה אלים מרענן ובכמה מאפים עיראקיים משובחים, ומסיימים בקבב של המילניום. סיור מקוצר וטעים אש בשוק רמלה המקורה

דנה בר-אל שוורץ
פורסם:
אישה ממיינת בצק פילאס
אישה ממיינת בצק פילאס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
הקישור הועתק
אישה ממיינת בצק פילאס
משהו טוב מאוד הולך לצאת מהבצק הזה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

1. בורקס ולימונדה בבורקס רמלה המקורי

יוווו, כמה טעים הבורקס של בני משפחת מלוקה. זה עם התרד, אבל גם זה עם הגבינות. הבצק, הבצק שם פשוט נותן עבודה מופלאה. מדובר בבצק פילאס טורקי שמכינים במקום, הוא שמנוני באופן מושלם (שזה די שמנוני), והפציחות שלו מלמטה מלמדת על כישרון-על להוציא את המאפה מהתנור בדיוק בזמן, ולא שנייה אחת מאוחר או מוקדם מדי. הבורקס מוגש עם ביצה קשה, ויש גם לימונדה שהיא מהטובות בז'אנר. 10 שקלים בלי ביצה, 12 עם.

ז'בוטינסקי 13, רמלה.

בורקס מבצק פילאס
בורקס רמלה המקורי. טוב, וואו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
לימונדה
הלימונדה של בורקס רמלה. חלק בלתי נפרד מההנאה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

2. משקה פלודה בתבליני ההורים

תבליני ההורים היא חנות אפלולית, כמעט מכושפת, שתמצאו בה כל תבלין או חטיף הודי העולה על דעתכם. בכניסה נדמה שמדובר במחסן, ונדרשים שני צעדים כדי להגיע לאזור הממכר האמיתי - אבל אז, הו אז, התחושה היא כאילו נכנסתם למערת קסמים. בכל סנטימטר של החנות יכה בכם ריח עז ושונה - לרגע זה הל, אחר כך קמח חומוס ואז שום יבש - ולפעמים כמה ריחות ביחד, ועוד שילוב, ועוד קסם, ועוד הפתעה. בוגרי הודו יתמוגגו, האחרים יחשבו כמה חבל שהם לא בוגרי הודו.

ג'וני מתבליני ההורים
ג'וני מתבליני ההורים. מאורת קסמים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

אנחנו זללנו שם בהנאה סוכריות שומר קטנטנות, שנראות כמו סוכריות של עוגת יומולדת ואמורות לסייע בעיכול אחרי האוכל - אבל השוס האמיתי היה הפלודה, משקה שזו לנו ההיכרות הראשונה איתו, שכל כולו טעם ורעננות. הבסיס הוא חלב, ואילו מצטרפים סירופ ורדים, אטריות קורנפלור (גם אנחנו לא ידענו שיש דבר כזה) וזרעי בזיליקום (אומרים שזה טוב לצינון הגוף), ומעל הכל כדור של גלידת פיסטוק. מערבבים טוב, לוקחים לגימה, ומבינים שהקיץ הישראלי אולי לא חייב להיות גרוע כל כך. 18 שקלים לכוס.

המעפילים 13, רמלה.

משקה פאלודה
פלודה. מי הגאון שהמציא את המשקה הזה? | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

3. כעכים עיראקיים, 10 ב-13 שקל, במאפיית שרעבי

העיראקים קוראים להם כעכת, אנחנו מעדיפים לדבוק בשם "בייגלים ממש טעימים עם טעם מתקתק שמזכיר אניס". אנחנו זללנו אותם חמים חמים מהתנור, ובדיעבד התברר שטעינו. רק כשהם טיפה מתקררים אפשר להרגיש בעושר הטעמים (העדין, אל תטעו) של החווייג' לעוגות, שמבדיל את הכעך הזה מכעכים אחרים. מצד שני, לכו תאשימו אותנו שהסתערנו.

ז'בוטינסקי 13, רמלה.

לחמניית קעקת
כעכת. טיפה אניסי ונורא טעים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

4. חצילים בדוכן של פאטמה

מה אומר לכם הצירוף "חציל בלאדי"? לא, כי לנו הוא אומר "חציל שמישהו רוצה שנחשוב שהוא יותר איכותי ממה שהוא באמת". ברצינות, המילה בלאדי עברה בשנים האחרונות תהליך קשה של זילות, שלא השאיר ממנה כמעט כלום. ולמה כמעט? כי עדיין יש דוכנים כמו זה של פאטמה, אישה מהממת וכריזמטית להפליא, שמביאים ירקות מחברון ואצלם כל חציל הוא חציל. אם אתם כבר שם, תצטיידו גם בעלי גפן טריים.

חצילים בדוכן של פאטמה
החצילים של פאטמה. זה בלאדי! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

5. הקבב במסעדת "אצל נאג'י"

40 שנה קיימת המסעדה הזו בשוק רמלה, ונראה שהיד עוד נטויה. המון דברים טעמנו שם, כולל הקובה שהיא גאוותה של המסעדה, אבל יותר מהכל נעם לנו הקבב. קבב עיראקי, משופד יפה יפה וטעים כמו שלא ידענו שקבב יכול להיות. 27 שקלים לקבב בפיתה. ואם אתם כבר שם - עשו לעצמכם טובה ותטעמו גם את מעי הכבש הממולאים (45 שקלים). גם אם אתם חננות באוכל, את זה חבל שתפספסו.

ז'בוטינסקי 12, רמלה.

חמוצים של חמוצי כרמל ובניו
חמוצי כרמל ובניו. כל שנבקש | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

6. החמוצים של כרמל ובניו

חנות ותיקה של חמוצים, סלטים וגבינות,שבראשה עומד כרמל, שהוא גם ראש הועד של השוק. חובבי הזיתים יוכלו למצוא שם את מבוקשם בכל גודל, טעם וצבע, אבל הגאווה הגדולה של כרמל היא העמבה, שלדבריו כרוכה בתהליך הכנה של לא פחות משנתיים. אנחנו לא טעמנו, אבל יש לנו הרגשה שיש שם משהו מיוחד.

ז'בוטינסקי 15, רמלה.

דובדבנים בשוק
תראו איזה יופי. אתם באמת צריכים עוד סיבות? | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל