mako
פרסומת

מצאנו רוטב אבוקדו הורס לסלט ירוק

כבר עשינו כל מה שאפשר לעשות עם אבוקדו, ונמשיך לעשות כי זה הסופר פוד האהוב עלינו לנצח נצחים. לא ברור לנו איך עד היום לא חשבנו להכניס אותו גם לרוטב הסלט, אבל בואו נניח לעבר: מהיום יש לנו רוטב קטיפתי, קרמי, בריא ומרענן לסלט הירוק שלנו

mako אוכל
פורסם:
סלט ירוק עם רוטב מושלם
סלט ירוק עם רוטב מושלם | צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל
הקישור הועתק

מכינים רוטב לסלט ירוק ומעבים אותו עם יוגורט, טחינה או מיונז? קבלו רעיון חדש ומרענן: אבוקדו. לא תוספת של אבוקדו לסלט, אלא רוטב קטיפתי ועדין טעם על בסיס הפרי האהוב, שמקבל תוספת חמצמצה והדרית שמחמיאה לו כל כך. בשנה החולפת כבר הכנסנו את האבוקדו, שהפך לטרנד של ממש, לכל מה שרק אפשר - מטוסט ועד שייקים - אבל דווקא הרוטב הזה נשמע לנו הכי מתבקש: בריא, טעים ובעל צבע ירוק משגע, ואין לנו ספק שהוא יקפיץ למעלה גם את הסלט הירוק הכי משעמם בעולם. 

מה צריך? 
חצי כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית (שמן זרעי ענבים עשוי להחמיא יותר לטעמי האבוקדו, אבל גם זית הולך, תמיד)
1 כף דבש 
1 שן שום
1 אבוקדו בינוני, מקולף וקצוץ
מיץ מליים אחד (אפשר גם לימון, ואז קצת פחות מאחד שלם)
רבע כוס מיץ תפוזים טרי
מלח ים
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה: 

1. מערבלים במעבד מזון את השמן, הדבש, השום, האבוקדו ומיץ הליים והתפוז. מוסיפים את התבלינים ומערבלים שוב, עד שמתקבל מרקם חלק וקטיפתי. 

הרוטב יישמר במכל סגור במקרר שלושה ימים.