mako
פרסומת

10 מרקים שנשארים מצוינים אחרי הקפאה

אנחנו אוהבים לבשל, ברור, אבל אפילו יותר מזה אנחנו אוהבים לדעת שלא משנה מה - בכל רגע נתון אנחנו נמצאים מרחק הפשרה ממרק עשיר וטוב. כדי שזה יוכל לקרות, אספנו כאן את המתכונים הכי טובים למרקים שאין בהם תפוחי אדמה, מוצרי חלב או שאר מרכיבים שההקפאה אינה יפה להם. יאללה, שיהיה בתיאבון

mako אוכל
פורסם:
מרק שעועית ואורז לבן
מרק שעועית ואורז לבן | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק שעועית ובשר

קטניות, למרבה השמחה, מגיבות טוב להקפאה (אנחנו מדברים על כמה שבועות, כן? שלא תתחילו ליישן לנו שעועית לשנים), וכך גם בשר. רוצה לומר: כשאתם מכינים את המרק הזה - וכדאי לכם להכין אותו - תקתקו כמות כפולה: חצי לכם, חצי לכם של המשך החודש. מתכון של אבי לוי.

מרק חרירה

שבעה חורפים עברו מאז קיבלנו את המתכון הזה מסמדי בומבה, יוצאת העונה הראשונה (!) של "מאסטר שף", ועדיין לא מצאנו חרירה שמתעלה עליו. מדי חורף אנחנו מכינים אותו, שוב ושוב ושוב, זוללים חלק, מקפיאים חלק, ואז יודעים שאף ערב חורפי לא יוכל לתפוס אותנו לא מוכנים.

מרק כתום מחמם ומחזק
מרק כתום מחמם ומחזק | צילום: מגה בעיר

מרק כתום מחמם ומחזק

המרק החורפי הקלאסי. גם טעים (גזר, בטטה, ג'ינג'ר, דלעת - אי אפשר לטעות פה), גם מחזק את המערכת החיסונית. בקיצור, הנה קופסה שתמיד כדאי שתהיה לכם במקפיא.

מרק ערמונים ופורצ'יני
מרק ערמונים ופורצ'יני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק ערמונים ופורצ'יני

אחד האהובים עלינו. ואם אתם שואלים את עצמכם מתי פטריות עוברות טוב הקפאה - נספר לכם שאין כאן פטריות שמפיניון, ולכן אתם יכולים להישאר רגועים. רוצים ללכת על האופציה עם השמנת המתוקה? את זה בכל זאת תשמרו לאחרי ההפשרה.

מרק צ'ורבה
מרק צ'ורבה | צילום: אילן נחום, "האוצר", על השולחן
פרסומת

מרק צ'ורבה

אלוהים שיעזור כמה שהמרק הזה מפנק. הוא רומני, את זה אתם בטח יודעים, ויש בו, מלבד שלל ירקות טעימים, עצמות מוח, צלעות טלה וקציצות כבש. נשמע לכם כמו ארוחה שלמה? בצדק.

מרק עגבניות, עדשים ואורז
מרק עגבניות, עדשים ואורז | צילום: דרור כץ

מרק עגבניות עם אורז ועדשים

את המתכון הזה אנחנו אוהבים ראשית כי הוא של פסקל פרץ רובין, שמכינה אוכל טעים בצורה בלתי רגילה, ושנית כי בניגוד למרקי העגבניות הרגילים, שמרגישים שזה שיש בהם אורז הופך אותם למשהו מיוחד - במרק הזה יש גם עדשים כתומות, שהן מצרך חריג אך מבורך במרקי עגבניות.

מרק אפונה ודלורית
מרק אפונה ודלורית | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מרק אפונה ודלורית

עוד קצת קטניות (תאכלו קטניות, זה הכי בריא בעולם!) - והפעם אפונה. המיוחד במתכון הזה הוא שמשרים את האפונה ארוכות מבעוד מועד - מה שעוזר לשמור על הערכים התזונתיים הנפלאים שבה. ומה קורה לכל הערכים האלה בהקפאה? שום דבר, תודה. הם נשארים כמו שהם.

פרסומת
מרק עוף מוכן
מרק עוף קלאסי | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

 מרק עוף

הכי בסיסי, אבל מישהו צריך להגיד את זה. מרק עוף צח שמפשירים מהקפאה לא נופל בכלום מכזה שזה עתה ירד מהאש, ואם כבר אז להפך. הזדמנות מצוינת להזכיר לכם את המתכון הזה, הבסיסי והחביב עלינו ביותר למרק עוף קלאסי.

מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני"
מרק חומוס יווני | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

מרק חומוס יווני

קטניות אחרון ודי. מרק עשיר עשיר של חומוס בבישול ארוך. מה חוץ מחומוס? כרישה, תרד, יין לבן ועוד הפתעות שוות.

מרק ירקות לקוסקוס

המרק הזה הוא צמחוני לעילא, אבל כל מי שטועם אותו משוכנע שיש בו בשר. הקפיאו מנות מנות ממנו, ותהיו במרחק קוסקוס להכנה מהירה מארוחת ערב חמה ומחממת שאחריה לא תצטרכו יותר כלום.