mako
פרסומת

6 מתכונים תל אביביים שחייבים לנסות

אחד השפים שהכי מזוהים עם המטבח התל אביבי הוא אייל שני, השף שהגדיר מחדש את הטיפול בירקות. שני הוא גם המנטור של אושרי וירדן, הפיינליסטים של MKR המטבח המנצח שהתחנכו במטבחי המסעדות שבבעלותו. רגע לפני הגמר, אספנו לכם את המתכונים הכי איקונים של השף, שכבר הפכו למתכונים תל אביביים על מלא

אוכל טוב
פורסם:
כרובית במזנון של אייל שני
כרובית במסעדת מזנון של אייל שני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

אין ספק שהשף אייל שני הצליח לשנות מהקצה אל הקצה את הקולינריה התל אביבית - הוא לימד אותנו שאפשר לאכול בפיתה גם דברים לא טריוויאלים כמו תפוחי אדמה או כרוביות, ובעיקר הוכיח שירקות יכולים לספק את הסחורה לגמרי לבד.

שניים מהפיינליסטים של MKR המטבח המנצח, אושרי מסהיד וירדן שי, הם תלמידים נאמנים של שני ועובדים בתור טבחים במסעדותיו, סלון ומלכה. לתחרות הם הביאו את הסגנון הייחודי של שני, שמאופיין בפשטות, אבל גם בחומרי גלם איכותיים ובתשומת לב לכל מרכיב ומרכיב. רגע לפני הגמר וקרב המטבחים הגדול בין המטבח הירושלמי, התל אביבי, התאילנדי (מהערבה) והמסורתי מלוד, נזכרנו בכמה מהמתכונים הכי אהובים של שני ושל תל אביב בכלל.

למה שלא תפרגנו לעצמכם ארוחת בוקר מושלמת, של לחם מטוגן עם ריבת תפוחים ושמנת? מתכון מבואר של אייל שני, שילווה אתכם כל החיים.

פרנץ' טוסט
פרנץ' טוסט | צילום: willmilne, shutterstock

לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור.

פוקאצ'ה
פוקאצ'ה | צילום: istockphoto, istockphoto

מתכון בסיסי אך מעולה לקינוח השוקולד הכי עשיר ואוורירי שטעמתם.

מוס שוקולד על כפית
מוס שוקולד על כפית | צילום: Red Confidential, shutterstock

המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו.

תפוחי אדמה בפיתה
תמונת AVI: mako
פרסומת

המתכונים הכי אהובים של אייל שני ממסעדת המזנון שוחזרו על ידו בתוכנית ישראל מבשלת יחד, ואתם מוזמנים לשחזר גם בעצמכם.

כרוביות
כרוביות | צילום: עודד קרני

כמה פשוט, ככה טעים. גם אתם יכולים לתקתק את המנות שלימד אייל שני להכין בתוכנית ישראל מבשלת יחד בחצי שעה עבודה, גג.

אייל שני מבשל לברק בתנור
זה מה שהכין השף היום | צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת 12