mako
פרסומת

העוגייה הלאומית: איזו עוגייה הישראלים הכי אוהבים?

מי לא אוהב עוגיות? ובכן, מתברר ש-6% מהאוכלוסייה. שאר ה-94% מתים על עוגיות, ובמיוחד על עוגייה מסוימת. מה היא? התשובות למטה. ויש לנו גם מתכון בשבילכם

mako אוכל
פורסם:
עוגיות שוקוצ'יפס של לחמי
עוגיות שוקוצ'יפס של לחמי | יח``צ: ארז בן שחר
הקישור הועתק

אז איזו עוגייה הכי הייתם שמחים למצוא ליד הקפה שלכם? בדיוק בשאלה הרת גורל זו עסק סקר שערכה קונדיטוריית לחמי הוותיקה בקרב 500 אנשים. לנסקרים הוצגו שבעה סוגי עוגיות, הנחשבים לפופולריים ביותר בעולם.

הנסקרים - גברים ונשים יהודים, דוברי עברית בני 18 ומעלה - בחרו ברוב מכריע למדי (כמחצית מהנשאלים) בעוגיית השוקוצ'יפס האהובה והמוכרת. ככל שהגיל יורד, כך הופכת עוגייה זו לאהודה יותר. למקום השני והמפתיע הגיעה האלפחורס, אותה עוגיית סנדוויץ' דרום אמריקנית במילוי ריבת חלב, עם 37 אחוזים מהקולות, ואילו למקום השלישי נבחרה עוגיית החמאה הקלאסית והמוכרת, עם 31 אחוזי אהדה מהנשאלים. 

הפער הגדול ביותר שנמצא בין טעמם של גברים ונשים בעוגיות הוא דווקא בעוגיית הריבה - הידועה גם בשם עוגיית נסיכה, או פרח ריבה - שמוקמה אחרונה ברשימה. כ-19 אחוז מהנשים ציינו אותה בתור העוגייה המועדפת עליהן, לעומת 12 אחוז מהגברים בלבד. 

עוד באוכל טוב:

 

עוגיות שוקוצ'יפס של לחמי
ובמקום הראשון: עוגיות שוקוצ'יפס | יח``צ: ארז בן שחר

והנה המתכון של קונדיטוריית לחמי לעוגיות שוקוצ'יפס טעימות וקלות להכנה שהאורחים אוהבים (עכשיו זה גם בדוק).

עוגיות שוקוצ'יפס:

מרכיבים:
130 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר לבן
110 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח
1 כפית מחית וניל טבעית
2 ביצים, בגודל לארג'
200 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח, מנופה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
300 גרם שוקוצ'יפס קטנים

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום.

2. מוסיפים מלח ומחית וניל ומערבלים במיקסר עוד כמה דקות, עד שהתערובת מקבלת מעט נפח.

3. מוסיפים את הקמח המנופה ביחד עם הסודה לשתייה ואת הביצים, לסירוגין.

4. מוסיפים את השוקוצ'יפס ומערבלים רק עד לקבלת מסה אחידה.

5. מחממים תנור ל-150 מעלות.

6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה, מקררים לפחות שעה וקורצים עוגיות בגודל רצוי. שיטה נוספת היא לגלגל את הבצק לגליל עם נייר אפייה מסביב (כמו רולדה), להקפיא לשעה ולפרוס עוגיות בעובי של כס"מ. השיטה הכי קלה היא לסדר את העוגיות בתבנית האפייה בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית, ולקרר אותן היטב לפני האפייה. 

פרסומת

7. מסדרים את העוגיות ברווחים על גבי מגש מכוסה נייר אפייה. אופים כ-15-20 דקות בהתאם לגודל העוגייה.

8. מוציאים ומניחים בצד לצינון. מאחסנים בצנצנת.

מכינים את עוגיות שוקוצ'יפס של לחמי
בדרך לתנור | יח``צ: דן פרץ

* תודה ללחמי על הנתונים והמתכון.