mako
פרסומת

10 מתכונים סיניים שאנחנו אוהבים

האוכל הסיני סובל ממוניטין די מפוקפק בימים אלה בצל נגיף הקורונה, אז כדי לחזק את הסינים ואת עצמנו, החלטנו להיזכר בכמה להיטים טעימים במיוחד מהמטבח הסיני האהוב. כי וירוס או לא וירוס - אנחנו חולים עליו

mako אוכל
פורסם:
עוף בלימון
עוף בלימון|צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach
הקישור הועתק

יהיה פה יותר ממתכון אחד של אהרוני, אנחנו מודיעים מעכשיו. איך אפשר שלא? בכל זאת הוא סוג של שגריר המטבח הסיני בישראל. כאן יש את הפתיחה האולטימטיבית לכל ארוחה סינית: אגרולים.

אגרול סיני
אגרול סיני|צילום: Joshua Resnick, shutterstock

מתכון של כוהנת אוכל אחרת, שדווקא פחות מזוהה עם המטבח הסיני, רות סירקיס. מדובר במנה פשוטה וקלילה שמכינים בצ'יק צ'ק - ואתם מוזמנים להוסיף או להחסיר ירקות לפי טעמכם.

ירקות מוקפצים עם אורז
ירקות מוקפצים עם אורז|צילום: istockphoto, istockphoto

אולי מנת הדגל של המטבח הסיני, לפחות בכל מה שנוגע למסעדות סיניות בארץ. תענוג שבאמת אין שני שלו: עוף חמוץ מתוק, ועוד המתכון המיתולוגי מהמסעדה הוותיקה הסינית האדומה, שנסגרה רק לפני כמה שנים אחרי 40 שנות פעילות.

עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה
צילום: יחסי ציבור

עוד קלאסיקה סינית סופר טעימה של מנה שקשה שלא להזמין בביקור במסעדה סינית: עוף בלימון. קצת מתוק, קצת חריף, קצת חמוץ והרבה מאד טעים. עז תלם מסביר איך להכין את המנה של המסעדות במטבח הביתי, ואנחנו ממליצים להוסיף לידה אורז לבן פשוט.

עוף בלימון
עוף בלימון|צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach
פרסומת

עוף אחרון למקבץ זה, והפעם מדובר בעוף שמזגגים בתנור. טעם מתקתק, צבע עמוק ומטריף וריח משגע. לא רוצים עצמות? אפשר גם להשתמש בפרוסות של חזה עוף.

עוף בתנור בסגנון סיני
עוף בתנור בסגנון סיני|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שני מרקים מככבים בתפריטי מסעדות סיניות: אחד מהם תמצאו ממש פה למטה, והנה השני, ההרפתקני יותר. בבסיסו הוא בעצם מרק עוף, אבל כמה שדרוגים יהפכו אותו לפותח הסינוסים העונתי.

מרק סיני חמוץ חריף
מרק סיני חמוץ חריף|צילום: ayeletgazit, איילת מטיילת

בגל הקור האחרון מצאנו את עצמנו לא פעם מתנחמים במרק פשוט וקל להכנה, עם מעט מאוד חומרים וזמן הכנה קצר. המרקם הסמיך הוא בונוס אדיר, ונטיפי הביצה הם פלאשבק כיפי לאייטיז.

מרק תירס
מרק תירס|צילום: JoWen Chao, Shutterstock

מנה יותר מרעננת, שמוגשת קרה לשם שינוי: נבטים, כרוב, גזר, גרעיני חמנייה/בוטנים לתוספת קראנץ' ורוטב פשוט ומתקתק (שאפשר להכין גם בלי סוכר).

סלט כרוב סיני
צילום: תומר פרת, mako
פרסומת

מכירים את השיטה של בישול ביצים עם קליפות בצל או שקיקון תה? אז תכירו שיטה שמבטיחה ביצים משוישות ויפות. הסוד לשיוש כמו בתמונה הוא לסדוק את הקליפה, אבל אם לא סודקים, הביצה יוצאת כולה בצבע כהה.

ביצי תה
ביצי תה|צילום: istockphoto, istockphoto

התחלנו עם אהרוני וגם נסיים איתו: פרוסות אננס טרי ברוטב קרמלי חלומי שמתקרמל לו עוד יותר בתנור. כדור של גלידת וניל טובה, ולא צריך עוד כלום.

מצאתם טעות לשון?