mako
פרסומת

כל הדרכים לשדרג גלידה

מהגלידות הכי פושטיות ועד להכי מפונפנות - כל תהפכו את הגלידה שבמקפיא למשהו אחר לגמרי, וטעים הרבה יותר. מתוק, מלוח או חם - הכל הולך

עידית נרקיס כ"ץ
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

יש לכם גלידה במקפיא, אבל בא לכם על משהו קצת אחר? אין שום בעיה - בעזרת כמה מצרכים שסביר להניח שיש לכם בבית אתם יכולים להפוך את מנת הגלידה שלכם למשהו אחר לגמרי. עוגיות, שוקולדים, פיצוחים ומה שאתם לא רוצים - תתכוננו לקינוח שלא הייתם מאמינים שהכנתם כל כך מהר.

שוקולד מומס
בדרך להפוך לפאדג' | צילום: istockphoto, istockphoto

רטבים חמים

השילוב בין גלידה קפואה ורוטב חם תמיד מעורר בנו זיכרונות ילדות נעימים. סירופ התירס שיש בחלק מהרטבים הבאים הכרחי למרקם שלהם ואפשר למצוא אותו היום כמעט בכל סופר גדול, אבל אם אתם לא מוצאים אפשר גם לוותר. 

רוטב פאדג' חם

המרכיבים:
1 כוס שמנת מתוקה (מיכל אחד)
1/2 כוס סירופ תירס בהיר (אם אין, אפשר לוותר, או לשים כף שמן צמחי)
340 גרם שוקולד חתוך, או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את השמנת ואת סירופ התירס בסיר בינוני. מערבבים ומבשלים למשך 2 דקות.

2. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד, עד שהוא נמס. מגישים חם.

רוטב חמאת בוטנים

המרכיבים:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את המים והסוכר בסיר בינוני, עד שהם רותחים. מבשלים כדקה אחת ומסירים מן האש.

2. מערבבים פנימה את חמאת הבוטנים, עד שהתערובת הופכת חלקה. מגישים חם.

רוטב מרשמלו

המרכיבים:
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
3 כפות סירופ תירס בהיר
כ-20 יחידות מרשמלו, קצוץ
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר בינוני את הסוכר, המים וסירופ התירס עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש.

2. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד שהמרשמלו נמס לחלוטין. מגישים חם.

גלידת חמאת בוטנים ביתית
גלידה עם תוספות. יאם! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

רוטב פטל

המרכיבים:
1 כוס פטל – טרי או קפוא (או כל פרי יער אחר)
1/4 כוס סוכר (אפשר גם יותר אם רוצים)

מבשלים יחד על אש בינונית את הפטל עם הסוכר עד שהפטל מתרכך ונמעך, כ-15 דקות. מעבדים את הרוטב במעבד מזון ומסננים את המחית לקבלת רוטב חלק וקטיפתי.

רוטב חלבה

של עומר מילר, מהספר מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן

המרכיבים:
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם חלבה
קמצוץ מלח
1 מיכל של שמנת מתוקה

ממיסים את כל החומרים בסיר. מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד. שומרים חם או מחממים לפני ההגשה.

טרין גלידת וניל ופקאנים
גלידת וניל עם פקאנים קצוצים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תוספות פריכות

מי אמר שתוספות הולכות רק עם פרוזן יוגורט? השילוב בין הגלידה החלקלקה והרכה לבין התוספות הפריכות יוצר ניגוד בכל ביס, שרק הופך את הגלידה למעניינת יותר.

מתוקות

כאן באמת אפשר לשים כל מה שאוהבים, או לחילופין, מה שיש בבית: שבבי בראס (אגוזי לוז מקורמלים קצוצים), פקאן מסוכר קצוץ, שבבי מקופלת, עוגיות קצוצות או מרוסקות (ולא רק אוריאו), סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, בננות מיובשות וקצוצות, פירות טריים קצוצים ואפילו פתיתי קורנפלקס מתוק. אם רוצים באמת להשקיע, אפשר להכין קורנפלקס פריך ומתוק על ידי ערבוב כוס קורנפלקס מרוסק קלות עם 2 כפות סוכר, קמצוץ מלח ו-80 גרם חמאה מומסת. אופים על חום בינוני-נמוך כ-20 דקות עד שהקורנפלקס משחים. עוד על כך – בלינק הזה.

גלידת קבוקים
גם קבוקים קצוצים הולכים טוב עם גלידה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת

מלוחות

לא חייבים להיתקע על תוספות מתוקות על גלידה. דווקא השילוב בין מתוק למלוח יכול לעבוד אפילו טוב יותר על גלידה. נסו לשים קצת בוטנים מלוחים קצוצים (ללא קליפה), פיסטוקים קצוצים (מלוחים או טבעיים), פקאנים לא ממותקים, בייגלה קצוץ ואפילו במבה מרוסקת על הגלידה שלכם. תאמינו לנו, זה מדהים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!