mako
פרסומת

סמדי מעמידה סירים: דגים בנייר כסף

אחרי כל הבשר של החג, הגיע הזמן לגוון עם קצת דגים. ולא סתם דגים, אלא כאלה שלוקחים מינימום זמן ומינימום אנרגיה

פורסם:
דג בנייר כסף
צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

אחרי כל הבשר שאכלנו בחג, בחרתי לקראת סוף השבוע להכין דווקא דג, שיבוא עם סלט גדול ויסגור לנו ארוחה קלילה וטעימה במיוחד. את הדג אני ממלאת בעשבי תיבול טעימים, עוטפת בנייר כסף - ובזה בעצם נגמרת ההכנה. אני משתמשת באמנון, אם אתם מעדיפים דניס - זה גם אפשרי.

דג בנייר כסף
דג בנייר כסף. נשבעת לכם שזה פשוט | צילום: istockphoto, istockphoto

אמנון שלם בנייר כסף

המצרכים:
4 אמנונים צעירים יפים ונקיים
1 חב' כוסברה
5 גבעולי רוזמרין
4 גבעולי תימין
2 גבעולי מרווה
2 כפות שום כתוש
2-3 פלפל סודני
שמן זית
פלפל גרוס ומלח גרוס

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הכוסברה, הרוזמרין, התימין והמרווה.

2. מטגנים את כל הירק הקצוץ ב-3 כפות שמן זית. מוסיפים את השום, מערבבים טוב ומוסיפים את הפלפל הסודני.

3. מתבלים ומטגנים עד שהכל רך.

4. ממלאים את בטן הדגים בתערובת, מורחים את הדגים בשמן זית ועוטפים בנייר כסף.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות.