

פאי בשר ישראלי חגיגיחשבנו רבות מה יהיה הדבר הראשון שנבשל כשיגיע הגשם הראשון, ואז הגיע עז תלם עם הצעה שאי אפשר לסרב לה: פאי בשר קצת אחר, מבשר ישראלי טרי, הכי רחוק מגרסת הבשר הטחון שכולכם מכירים. מה זה אומר? בבקשהעז תלם|mako אוכל| פורסם08/10/1709:30 ![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל  | 
 המצרכים (6 מנות):לבשר:
 לתערובת הציפוי:
 אופן ההכנה:1מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן. מניחים את קוביות הבשר וצורבים אותם היטב כ-3-4 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת. 2מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש כ-3 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך. מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את התימין המיובש ורסק העגבניות. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום, הסילאן ומים עד גובה הבשר. 3מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שהבשר נימוח ורוב הנוזלים התאדו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות. 4מכינים את הציפוי: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים עד לריכוך. אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מועכים אותם לפירה יחד עם שמן הזית והאגוז המוסקט, ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף כוס ממי בישול תפוחי האדמה לפירה כדי לקבל מרקם יותר קליל). 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6מרכיבים את הפאי: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית פיירקס בגודל בינוני ומשטחים מעליה את ציפוי הפירה. 7עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מפוספסת ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת הבשר מבעבעת מהצדדים. 8מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר דקה ומגישים. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |