אוכל
אוכל

פאי בשר ישראלי חגיגי

חשבנו רבות מה יהיה הדבר הראשון שנבשל כשיגיע הגשם הראשון, ואז הגיע עז תלם עם הצעה שאי אפשר לסרב לה: פאי בשר קצת אחר, מבשר ישראלי טרי, הכי רחוק מגרסת הבשר הטחון שכולכם מכירים. מה זה אומר? בבקשה

|mako אוכל| פורסם09:30
פאי בשר ישראלי  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.6136reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לבשר:

  • מעט שמן צמחי
  • 800 גרם בשר אונטריב או צלעות או צוואר ישראלי טרי, חתוך לקוביות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, קלוף ומגורר
  • קורט תימין מיובש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1-2 כפות סילאן
  • מים
  • מלח
  • פלפל שחור

לתערובת הציפוי:

  • 4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
  • 4-5 כפות שמן זית
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן. מניחים את קוביות הבשר וצורבים אותם היטב כ-3-4 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.

2מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש כ-3 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך. מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את התימין המיובש ורסק העגבניות. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום, הסילאן ומים עד גובה הבשר.

3מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שהבשר נימוח ורוב הנוזלים התאדו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.

4מכינים את הציפוי: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים עד לריכוך. אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מועכים אותם לפירה יחד עם שמן הזית והאגוז המוסקט, ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף כוס ממי בישול תפוחי האדמה לפירה כדי לקבל מרקם יותר קליל).

5מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> כל המתכונים לסוכות

6מרכיבים את הפאי: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית פיירקס בגודל בינוני ומשטחים מעליה את ציפוי הפירה.

7עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מפוספסת ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת הבשר מבעבעת מהצדדים.

8מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר דקה ומגישים.

תגיות:פאיבקר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il