1 מכינים קלתית: מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבנית בחמאה.
3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעובי 4-5 מ"מ. מעבירים לתבנית כך שיכסה את התחתית והשוליים.
4 מכינים מלית פאי פקאן: טורפים בקערה גדולה את המייפל, הסוכר החום, הסוכר הלבן, המלח והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה.
5 מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים היטב.
6 מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים.
7 מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים את חצאי הפקאן למעלה בצורת מניפה.
8 אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות. באמצע האפייה בודקים את העוגה: אם הקצוות מזהיבים מהר מדי מכסים את העוגה בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום (זהירות שלא ייגע במלית, ואם הוא חייב לגעת משמנים אותו קודם מעט). העוגה מוכנה כשהמרכז מתייצב. מצננים לחלוטין.
** פאי הפקאן יישמר עד שלושה ימים סגור במקרר.
אפילו בלי אפייה מקדימה | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
באמת שכל אחד יכול | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!