עוד מתכונים לשבירת הצום
ומתכונים לארוחת מפסקת
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון).
2 טורפים בקערה גדולה חלמונים ושמן, עד איחוד. מוסיפים 100 גרם מהסוכר וטורפים שוב.
3 מוסיפים מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה, וטורפים לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
4 מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים את 200 גרם הסוכר הנותרים, מגבירים מהירות ומקציפים עד להיווצרות קצף מבריק חלק ויציב.
5 טוחנים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון והאגוזים.
6 מעבירים מחצית מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים בעזרת מטרפה או מרית. מוסיפים את החצי השני ומקפלים בעדינות לקבלת בלילה אחידה. נותנים ערבוב אחרון במטרפה, כדי לוודא שאין גושים בבלילה.
עוגת תפוזים רכה | צילום:
עדי קלינגהופר
עוגת תפוזים רכה לשבירת הצום | צילום:
עדי קלינגהופר
7 מעבירים חצי מכמות הבלילה לתבנית אנג'ל או סיר פלא לא משומנת. מפזרים מלמעלה חצי מכמות תערובת הקינמון, ועליה מוזגים את שאר הבלילה. יוצרים צורת שיש בעזרת סכין. מפזרים את החצי השני של תערובת הקינמון.
8 אופים כשעה ו-10 דקות, מבלי לפתוח את התנור באמצע. כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ-3 שעות (או לילה).
10 כשהתבנית קרה לגמרי מעבירים סכין בדפנות ומחלצים את העוגה. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!