פיתות עם אורגנו וגבינה מלוחהמי שרוצה לקנות את הלב שלנו - שיקום בשבת כמה שעות לפנינו ויכין לנו את פיתות המחבת האלה, עם הגבינה והאורגנו, שיחכו לנו חמימות וטריות. מתוך הבלוג של עדיקוש![]()
צילום: עדי קלינגהופר
|
המצרכים :ל-10 פיתות:
למילוי:
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים את המים לאט לאט ומתחילים ללוש במהירות בינונית. 2 מוסיפים את השמן ולבסוף את המלח. לשים בסך הכל לא פחות מ-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח. 4 מורידים את האוויר בבצק ומעבירים למשטח עבודה. מחלקים ל-10 חתיכות של כ-80 גרם כל אחת. 5 יוצרים מהבצק כדורים חלקים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת לכ-20 דקות. 6 בינתיים מגררים את הגבינה בפומפייה, מעבירים לקערה ומוסיפים את עלי האורגנו. מערבבים. 7 פותחים כל כדור מעט בעזרת כפות הידיים, ומניחים במרכז 2 כפות מתערובת הגבינה והאורגנו. סוגרים את הקצוות למעלה לכדור, מהדקים ומניחים עם התפר כלפי מטה. מכסים את הכדורים הממולאים ומניחים לעוד 20 דקות. 8 מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק ומרדדים בעדינות לפיתה דקה. מעבירים למשטח מקומח למנוחה של עוד 20 דקות, וממשיכים עם שאר הכדורים (חשוב לקמח, אחרת הפיתות יידבקו). 9 מלהיטים מחבת עם מעט שמן זית. מניחים פיתה, מכסים ומטגנים כ-2 דקות. הופכים, מכסים שוב ומטגנים 2 דקות מהצד השני. מוציאים למגבת. ממשיכים לפיתה הבאה. 10 שומרים את הפיתות עטופות בתוך המגבת כ-15 דקות, ומגישים. המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש בתיאבון! ![]() |