1מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף.
3 מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה.
4 מזלפים לרוחב הדף, קרוב לקצה, שני פסים דקים של קרם שקדים (ראו בתמונה), מקפלים את הקצוות ומגלגלים כמו סיגר. ממשיכים כך עם כל הדפים.
מקלות פילו במילוי קרם שקדים. כבר בשלב הזה הם יפים | צילום:
עדי קלינגהופר
בדרך לתנור | צילום:
עדי קלינגהופר
5 מסדרים את מקלות הפילו על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.
6 מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מוכן | צילום:
עדי קלינגהופר
אחד כזה ואנחנו מסודרים | צילום:
עדי קלינגהופר
אחרונה ודי | צילום:
עדי קלינגהופר
הערות:
** אם אין שקית זילוף - מורחים בעדינות רבה כמות של שתי כפיות מלית.
** אם אין מיקסר - אפשר לערבב במטרפה (אבל החמאה חייבת להיות מאוד מאוד רכה).
** אל תתפתו להגדיל את כמות הקרם, כי אז הוא יזלוג החוצה באפייה.
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!