1 מכינים קרם שקדים: שמים בקערת המיקסר חמאה, שקדים טחונים, סוכר וביצה עד קבלת קרם חלק. אפשר לערבל גם במיקסר יד.
2 מניחים את התפוחים הפרוסים בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 פורסים על משטח עבודה את בצק העלים. מניחים על נייר אפייה משומן כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבצק. אם הבצק לא מתאים לגודל התנור, חותכים אותו כך שיתאים אבל עדיין שומרים על צורתו המלבנית.
5 מורחים במרכז הבצק שכבה של קרם השקדים. מניחים מעל את כל פרוסות התפוחים (תצא שכבה עבה, ואם מעדיפים אפשר להפחית קצת).
6 חותכים פסים בצידי הבצק כדי שמתקבלות רצועות. קולעים צמה כמו שתי וערב – מקפלים רצועה רצועה למרכז הבצק עד שמתקבל מראה של צמה.
7 מעבירים לתבנית אפייה, מברישים בביצה ומקשטים עם שקדים פרוסים.
8 מכניסים לתנור לאפייה של 30 עד 40 דקות, או עד להזהבה מלאה של הבצק.
9 מוציאים מהתנור, מקררים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר.
אתם יכולים להוריד קצת בכמות התפוחים | צילום:
עדי קלינגהופר
צמת בצק עלים קרם שקדים ותפוחים. מניחים וקולעים | צילום:
עדי קלינגהופר
תראו איזו יפה היא, ועוד לפני אפייה | צילום:
עדי קלינגהופר
צמת בצק עלים קרם שקדים ותפוחים. שילוב טעמים מהמם | צילום:
עדי קלינגהופר
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!