אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

שיפודי עוף בסוכר חום

השיפודים הכי מהירים שתכינו אי פעם - משהו כמו 20 דקות כולל הכל - וכנראה גם הכי טעימים. עוף בציפוי מתוק? ממש כך - וגם קצת חריף, ובעיקר טעים למות. מאות לקוחות לא טועים

|mako אוכל| פורסם12:53
שיפודי עוף בסוכר חום (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.337reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

גילוי נאות: מבקר מסעדות שביקר בביתא קפה וטעם מנה של בשר בציפוי הסוכר החום שפה למטה קרא למנה ממתק. "ולמה אני אמור לאכול ממתק לעיקרית?", הוא שאל. כששף מקבל ביקורת הוא מיד מחפש את השורה התחתונה, האם הביקורת טובה או רעה? לכן שאלתי את עצמי – ממתק לעיקרית זה טוב? זה רע? אבל הביקורת מבקרת, ומי שבאמת קובע את המציאות הוא הלקוח – והלקוחות התמוגגו על המנה עוד שנים אחרי שהביקורת פורסמה.

אז כן, מדובר במנה עיקרית מתוקה, עם רבדים של אורגנו וחריפות של שאטה, מעניינת לחך ומתחנפת מעצם מתיקותה. אני ממליצה לשלב את שיפודי העוף עם אורז שיספוג את המתיקות ויהווה מאזן נטרלי לחריפות הקלה. בתיאבון!

המצרכים (4 מנות):

  • 16 יחידות פילה עוף (או 700 גרם חזה עוף, פרוס ל-16 רצועות)
  • 16 שיפודי עץ קצרים
  • מלח

לציפוי:

  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 6 ענפי אורגנו, עלים בלבד, קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שאטה טחון (אפשר להמיר בפפריקה מתוקה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי.

2משפדים את פילה העוף על שיפודי העץ וממליחים קלות. טובלים בתערובת הסוכר החום משני הצדדים, מהדקים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית.

3צולים למשך 6 דקות ומגישים (זהירות על הידיים – סוכר חם עלול לגרום לכוויות קשות).

איילת לטוביץ' היא השפית שלביתא קפה.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט עדשים עם יוגורט

>> ולקינוח: מרנג קפה משגע

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il