
המצרכים (8 מנות):לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
לקרם לימון:
למרנג:
אופן ההכנה:1בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית. 2מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב וממשיכים לעבד. 3מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים כ-1/2 שעה במקרר. 4על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא. 5מחממים תנור ל-170 מעלות. 6אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה ניילון נצמד או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקולות מיוחדות לאפייה. אופים כך במשך 10-12 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב קלות ולהתייצב. 7מסירים את המשקולות והניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כ-8-10 דקות, או עד שהבצק מתייצב ומזהיב. מצננים את הקלתית לחלוטין לפני המילוי. 8קרם לימון: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים. 9שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפה מגוררת ומלח וטורפים היטב. מבשלים את התערובת על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה – הקרם מוכן). 10מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה. 11מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית האפויה. הוא יתייצב בקירור. מצננים את הפאי בכלי סגור במשך 1-2 שעות לפחות להתייצבות הקרם. 12מרנג: בקערת מיקסר שמים חלבונים, סוכר ומלח ומניחים על גבי בן מארי (סיר עם מים רותחים). מחממים בעדינות את תערובת החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס ואין יותר גרגרים. 13מחברים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים את תערובת החלבונים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות או עד שמתקבל מרנג אחיד ויציב מאוד. 14מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות מרנג על גבי הפאי. 15שורפים את המרנג בעזרת ברנר ומגישים. * אם אין ברנר, אפשר לוותר על המרנג ולהגיש עם קצפת. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> 14 משלוחי אוכל מומלצים במיוחד>> תזמינו מקום: המסעדות הטרנדיות של החורף הזה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |