אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פיתות ביתיות

לארוחה של יום העצמאות יש כרוניקה ידועה ומשעממת: כמה נקניקיות, שיפוד או שניים, וכשכולם כבר שבעים - סטייק יבשושי ותפל. השנה אנחנו מציעים לכם להפתיע, ודווקא בגזרת הפיתות. איך? פשוט תכינו אותן לבד!

|mako אוכל| פורסם07:23
סביח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.743reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כוסות מים קרים
  • כף מלח

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2מוסיפים את שמן הזית והמים.

3לשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה.

4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 כדורים שווים בגודלם. מחממים תנור ל-250 מעלות.

5מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 12-15 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כ-15 דקות נוספות.

6מכניסים לתנור הלוהט ואופים 6-7 דקות, עד שרואים שהפיתות תופחות ונוצר בתוכן כיס. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.

הערות:

* אם יש בבית אבן שמוט, מומלץ לאפות את הפיתות עליה (חשוב רק להכניס אותה לתנור לפני החימום, כדי שתלהט). אם אין - לא נורא.

* את הפיתות שנותרו ניתן ומומלץ לשמור במקפיא.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>> מחפשים משהו קל ובריא לאחרי המנגל? נסו את העוגיות האלה

>> והנה מתכון ללחמעג'ון, שאפשר לחגוג איתו בבית בכל ימות השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il