
תבשיל בשר וגרגירי חומוס פיקנטיכשזה מגיע לארוחה שלנו, אנחנו לא אוהבים לקחת סיכונים. קבלו את המנה שלא משנה מה - תמיד כולם שמחים לפגוש על השולחן. ואם לא תחסלו את הסיר, יש לנו גם טיפ בשבילכם איך לטפל בשאריות![]() צילום: gorkem demir, ShutterStock |
המצרכים :
לתיבול:
אופן ההכנה:1משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה. למחרת מסננים ומעבירים לסיר. ממלאים במים טריים (לא ממליחים, כי ההמלחה מפריעה לחומוס להתרכך) ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. 2מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות). 3חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לבישול של חצי שעה נוספת. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר. 4מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן. 5ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברהומוסיפים גם אותה. 6טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח. 7מכינים קוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם תבשיל הבקר והחומוס (אפשר בשתי קערות הגשה נפרדות ואפשר ביחד). • את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית, שהושרתה ובושלה באותו אופן. • נשארו שאריות? הוסיפו לסיר תפוחי אדמה ובשלו עוד כשעה. זהו, אתם מסודרים עם אוכל לראשון. משרים חומוס? השרו ובשלו כמות גדולה, השתמשו בכמות שאתם צריכים ואת היתרה שמרו במקפיא, מחולקת לשקיות קטנות. כך תחסכו לעצמכם את הבישול המוקדם לפעמים הבאות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |