mako
פרסומת

בלוג אחד בשבוע: טעמים מהמזרח הרחוק

אם נדמה לכם שכל תושבי המזרח הרחוק חיים רק על אוכל מטוגן ואורז – יש לכם עוד הרבה מה לגלות על המטבחים האקזוטיים הללו. בבלוג הזה תוכלו לטעום מאינדונזיה, וייטנאם, הפיליפינים, תאילנד והודו

מיטל שרון
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
חביצת ביצה מאודה יפנית
חביצת ביצה מאודה יפנית

מרחוק כולם נראים אותו דבר. כל הישראלים נראים קצת צפופים ואדומים ממאמץ ההידחפות בתורים, כל האסיאתיים נראים מלוכסני עיניים והצרפתים כמי שאוהבים קרוק מדאם. אבל מקרוב אפשר להבחין בפרטים הקטנים, בהבדלים המשמעותיים ובאישיות של כל אדם.

אותו דבר באוכל. מרחוק נדמה שכל האסייתים אוהבים דברים מטוגנים על הגריל, אורז לבן ונודלס. אבל לו בי יין, שגדלה במלזיה ומתגוררת היום בקליפורניה, הייתה נחושה בדעתה להוכיח שאין זה כך. היא רצתה למקד את מבטנו ולהוכיח שהאוכל המלזי לא זוכה למקום הראוי לו בתרבות המערבית. אז היא פתחה בלוג.

לבלוג קוראים "ראסה מלזיה" (בתרגום חופשי: טעם מלזיה). המסע הקולינרי של הכותבת התחיל ממטבחי הילדות שלה – של הסבתא, האמא והדודה, והתרחב למטבחים אסייתים נוספים. היום כולל הבלוג גם מתכונים מהמטבח הסיני, התאילנדי, היפני, ההודי, הווייטנאמי, האינדונזי והפיליפיני.

אין תמונה
שרימפס מטוגנים עם סלט פפאיה ירוקה ומנגו


במתכונים שלה משווה לו בי יין בין המטבחים השונים, ומסבירה את ההבדלים ביניהם. כך היא כותבת למשל על קארי אדום, אחת המנות הנפוצות במטבח התאילנדי: "קארי אדום תאילנדי הוא באופן מסורתי עשיר יותר בהשוואה לקארי עוף המלזי או לקארי ההודי. הקארי האדום - שלו הוסיפו הרבה חלב קוקוס וחריפות, ביחד עם סוכר דקלים ורוטב דגים, שהם שניים מהרכיבים הסודיים של הבישול התאילנדי - הולך מצויין עם אורז בסמטי רך וארומטי. אין פלא שקארי תאילנדי צובר פופולאריות ברחבי העולם". מעורר סקרנות ותיאבון גם יחד.

פרסומת