אוכל של הבית: פרגיות על מצע סלק חם
לא צריך לבשל שעות לארוחת השבת. אבי לוי מכין לכם מנה מהירה של פרגיות, סלק ותבלינים שמתבשלים ביחד בסיר אחד

המרכיבים:
3 נתחי פרגית
מלח ופלפל גרוס (לפרגיות)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 סלקים אדומים מבושלים במים
חצי כוס סוכר
2 כפות לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1. צולים את הפרגיות על מחבת צלייה (אפשר גם בגריל או תנור) וזורים עליהן מעט מלח ופלפל.
2. מחממים את שמן הזית בסיר קטן. מכניסים את השום הכתוש ומטגנים קלות על אש נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים לשמן חוץ מהסוכר והלימון.
3. חותכים את הסלק לקוביות ומכניסים לסיר בלי לערבב. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר מעל הסלק מבלי לערבב, כדי שהוא יהפוך לקרמל על הסלק. לאחר כ-10 דקות מערבבים, מוסיפים מעט לימון ומערבבים שוב. מורידים מהאש.
4. מניחים במרכז הצלחת את הפרגיות והסלק, ומגישים.