mako
פרסומת

שחיתות זה לא רק שוקולד: עוגת אייריש קרים קטלנית

לכאורה עוגת ספוג, אבל למעשה כר רך ואוורירי לרוטב הפלאי בתבל: חלב קוקוס, חלב מרוכז, שמנת מתוקה ואייריש קרים. עוגה מתוקה וחלומית, שרק משתבחת עם הזמן

פורסם:
הקישור הועתק
עוגת אייריש קרים - פרוסה
עוגת אייריש קרים. הרוטב עושה את העוגה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: עגולה 26, משומנת היטב

המרכיבים:
לעוגה:
6 חלבונים
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח

לסירופ/רוטב:
2/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כף אייריש קרים
1 פחית חלב מרוכז

להגשה:
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

3. מעבירים את התערובת לקערה אחרת, שוטפים את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה טוב ומייבשים לחלוטין.

4. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית בערך דקה וחצי, עד שמתקבלת מקצפת עדינה ובועית לא לבנה ודחוסה.

5. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפוליות.

6. מוסיפים את הקמח ומקפלים פנימה עד שהבצק מתאחד ולא יותר. ערבוב יתר יפגע באווריריות של העוגה.

7. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונפרדת משולי התבנית.

8. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החלב המרוכז וחלב הקוקוס, השמנת והאייריש קרים, ומניחים בצד.

9. כשהעוגה יוצאת מהתנור מניחים לה להצטנן כרבע שעה, ואז מחוררים אותה בעזרת שיפוד (אל תתקמצנו, ככל שתעשו יותר חורים הרוטב ייספג יותר טוב) ושופכים את הסירופ בצורה אחידה.

10. מצננים עוד כחצי שעה, מכסים את התבנית ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, כדי לתת לטעמים להיספג. מומלץ להכין את העוגה יום מראש – למחרת היא אפילו יותר טעימה.

11. לפני ההגשה מכינים קצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מניחים לצד העוגה או עליה, ומגישים.

עוגת אייריש קרים - הציפוי
ככל שתעשו יותר חורים בעוגה, היא תהיה עסיסית ומדהימה יותר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת אייריש קרים קטלנית