אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

פיתות ביס ממולאות

את הפיתות הקטנות האלו אומנם מכינים מאפס, אבל אנחנו נשבעים שזה רק נראה מסובך. מנה פחמימתית מענגת במילוי של תפוח אדמה, שצורבים על המחבת וזוללים בכיף אינסופי (פראייר מי שעוצר אחרי אחת)

|אוכל טוב, mako| פורסם06:00
פיתות ביס ממולאות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
Rating:4.7164reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (8 פיתות):

  • 1 כוס קמח תופח
  • רבע כף מלח
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 5 כפות חלב

למילוי:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • כף חמאה
  • 2 כפות חלב
  • קורט מלח
  • גבינה צהובה מגורדת

לטיגון:

  • כף חמאה

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1לשים בקערה קמח תופח, מלח, חמאה וחלב עד ליצירת בצק אחיד (אפשר ללוש ידנית או 2 דקות במיקסר).

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3בינתיים מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (20-40 דקות, תלוי בגודל הקוביות), מסננים ומועכים. מוסיפים חמאה, חלב ומלח ומערבבים.

4מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. קורצים 8 עיגולים גדולים יחסית בעזרת כוס או קורצן (אפשר גם עיגול אחד גדול).

פיתות ביס ממולאות - המילויהמילוי|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoפיתות ביס ממולאות - מוכנות לטיגוןמוכנות לטיגון|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoפיתות ביס ממולאות - מוכנותמוכנות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5מניחים במרכז כל עיגול בצק כף פירה וכף גבינה מגוררת וסוגרים לצורת כדור מעוך מעט (קצת כמו קובה).

6ממיסים כף חמאה במחבת ומטגנים את הפיתות הממולאות על אש נמוכה כ-10 דקות מכל צד, עד שהן חרוכות ומוכנות.

** מומלץ להגיש לצד שמנת עם סומאק או ציזיקי.

** ניתן להוסיף למילוי פרמזן, מוצרלה או בצל מטוגן (מומלץ!).

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

תגיות:פיתות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il