mako
פרסומת

בתנור של אביבה: עוגיות פרעצל וניל

הן אולי נראות כמו בייגלה, אבל הן מתוקות ופריכות, ויהפכו את שעת הקפה שלכם לעונג אחד גדול. אביבה מזמינה אתכם לפרעצלים מתוקים בטעם וניל, ומוסיפה תמונות של שלבי ההכנה למתקשים. חצי שעה והן שלכם

פורסם:
עוגיות פרעצל - תמונת רוחב
עוגיות פרעצל - תמונת רוחב | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק
עוגיות פרעצל - תמונת אורך
עוגיות בצורת פרעצלס. והן טעימות כמה שהן יפות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

השבוע החלטתי לחלוק אתכם את המתכון שלי לעוגיות וניל בצורת פרעצל - גם יפות, גם פריכות וגם טעימות, והולכות מצוין עם הקפה. מה שכן - עם העוגיות האלה חשוב לעבוד מהר. בניגוד לרוב הבצקים הפריכים, את הבצק הזה לא מקררים לפני השימוש, מה שאומר שהוא יחסית רך. אבל תסתכלו על הצד החיובי: חצי שעה, ויש עוגיות מוכנות.

המצרכים (20 עוגיות):
250 גרם קמח (כוס ושלושת-רבעי)
חצי כפית אבקת אפייה
190 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף גדושה)
1 שקית סוכר וניל
ביצה

להברשה:
1 חלמון
1 כף חלב
מעט סוכר

אופן ההכנה:

1. מסננים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את שאר החומרים, ולשים מהר לבצק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

2. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים.

3. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 20 ס"מ עם קצוות מעט מחודדים, ויוצרים צורת בייגלה (איך? תסתכלו בתמונות). מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות פרעצל - העיצוב
זה לא מסובך: קודם יוצרים צורה של מעין ע' | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל
עוגיות פרעצל - העיצוב הסופי
ואז סוגרים לבייגלה | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

4. מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הפרעצלים.

5. מפזרים מעט סוכר מלמעלה, ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לכל הגולשים שהעירו - אתם צודקים. באמת נפלה טעות במתכון, והביצה נשמטה ממרכיבי הבצק. תודה לכל המגיבים, וסליחה מכל מי שניסה את המתכון ולא הצליח. עכשיו, כמובן, המתכון תקין.