mako
פרסומת

תפוחי אדמה מטוגנים עם שמנת חמוצה

המנה הכי ביתית שיש מקבלת טוויסט מתוחכם: תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, בתוספת שמנת חמוצה וסלמון מעושן. חצי שעה גג, וזה אצלכם על הצלחת

פורסם:
תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון
תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

חנוכה סוף סוף נגמר, ורוב הסיכויים שנשארתם עם הרבה תפוחי אדמה. ז'ניה מכינה לגיסתי תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל - מנה פשוטה וטעימה. אני הוספתי שמנת חמוצה עם עירית ומעל חתיכות סלמון מעושן, שנתנו הילה מתוחכמת יותר למנה. 

תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון
תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון. ביתי, אך מתוחכם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
3 בצלים חתוכים לרצועות
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
250 מ"ל שמנת חמוצה
חופן עירית קצוצה
3 חתיכות סלמון מעושן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך כדי עירבוב מדי פעם. מתבלים עם מלח ופלפל.

2. בודקים שתפוחי האדמה הזהיבו מצד אחד והתרככו מצד שני. במידה ולא, מטגנים כ-5 דקות נוספות. 

3. מערבבים את השמנת החמוצה עם העירית, ואת פיסות הסלמון חותכים ל-3 יחידות כל אחת. מגישים מעל תפוחי האדמה. 

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!