mako
פרסומת

לא פחות טעים ממרשמלו: אוכל לקחת למדורה

מה מעלה לכם לראש השם "ל"ג בעומר"? מרשמלו שרוף? נקניקיות מלוכלכות בחול? לא חבל? קבלו כמה מתכונים שיתאימו למדורה שלכם פיקס, ויסדרו לכם חג טעים ובריא כמו שצריך

מסעדת פרש קיטשן
פורסם:
הקישור הועתק

סלט עוף חם

המצרכים (מנה אחת):
שני עלי חסה ערבית, חתוכים לרצועות
3 עגבניות שרי חצויות
שמן זית
מיץ לימון טרי
140 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
כף פסטו (קנוי או ביתי)
160 גרם ברוקולי (8 פרחים גדולים)
גבעול סלרי
כף בצל ירוק חתוך דק
3 פטריות שמפיניון חתוכות דק
80 גרם נבטים

להגשה:
טחינה ירוקה
מעט שומשום
פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את החסה ועגבניות השרי בשמן זית ולימון ומניחים בצלחת.

2. מקפיצים במחבת את העוף והפסטו, מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטגן עד לריכוך הירקות. אפשר להוסיף שתי כפות מים.

3. מניחים את מרכיבי הסלט החם על מצע החסה, מוזגים טחינה ומפזרים מעט שומשום ופיסטוק קלוי.

קוסקוס מלא עם ברוקולי
תראו מה זה, מסתבר שקוסקוס מלא אשכרה יכול להיות טעים | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

קוסקוס מלא עם ברוקולי

המצרכים (מנה אחת):
250 גרם קוסקוס מלא, מבושל לפי ההוראות על האריזה
8 פרחים קטנים של ברוקולי מבושל
כפית צימוקים כהים
2 כפיות חמוציות (טבעיות)
חצי בצל סגול, קצוץ דק
כף בצל ירוק, קצוץ דק
כף נענע, כף כוסברה וכף פטרוזיליה, קצוצות דק
כפית פיסטוק קלוי, קצוץ דק

לרוטב:
שן שום כתושה
כף כוסברה, כף נענע, כף פטרוזיליה
כפית וחצי מ"ל חומץ בן יין לבן
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
70 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט.

2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, ושופכים על הסלט.

3. מניחים בצלחת עמוקה תוך בניית הסלט לגובה, ומפזרים פיסטוק מלמעלה. 

סלט ניסואז של פרש קיטשן
הניסואז של פרש קיטשן. הרבה יותר עשיר מהרגיל | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

סלט ניסואז

המצרכים (מנה אחת):
חסה ועלי בייבי, קרועים לחתיכות
2 כפות גרגירי חומוס מבושלים
חופן גזר וקולורבי, חתוכים למקלות
2 כפות סלק מבושל, בקוביות (אפשר לקנות בוואקום)
גבעול סלרי, קצוץ
4 עגבניות שרי, חצויות
ביצה קשה
100 גרם טונה או סלט טונה
כף בצל ירוק, קצוץ

לתיבול:
שמן זית
מיץ לימון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

 1. מסדרים את החסות בתחתית הצלחת. מערבבים יחד את כל המרכיבים מלבד הביצה, הטונה והבצל הירוק, ומניחים על החסות.

2. מוסיפים את הטונה, מסדרים מלמעלה את הביצה ומקשטים בבצל.

3. מערבבים את חומרי התיבול ושופכים מלמעלה.

* המתכונים באדיבות פרש קיטשן, רשת אוכל בריא