mako
פרסומת

מה ננשנש מול גמר מאסטר שף? 10 מתכונים

גמרים חשובים, ממש כמו משחקי פיינל-פור ומשדרי בחירות, דורשים כיבוד איכותי, והגמר של מאסטר שף על אחת כמה וכמה. הרי בגמר כזה אתם לא רוצים לנשנש ביסלי. מעוגיות מלוחות ועד כנפיים – הצעות לבשלנים מכל הסוגים

ליה אור
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

אין תמונה
עוגיות מלוחות. עם אניס, או עבאדי פשוטות?

עוגיות מלוחות

הגרסה לעצלנים: מה קורה כשמערבבים קמח, מלח, שמן ובירה? מקבלים בצק כמו של עוגיות עבאדי! אל תגידו שזה גדול עליכם, זה באמת מתכון לסופר-מתחילים.

הגרסה למשקיענים: כשנותנים למיקי שמו להכין עוגיות מלוחות, מטבע הדברים מקבלים תוצאה קצת יותר מתוחכמת. אצלו יש גם אניס בבצק, וכל עוגייה זוכה לטבילה אישית בביצה ובשומשום לפני האפייה. אי אפשר להגיד שיש כאן מתכון מסובך, אבל כן כזה שדורש טיפה יותר השקעה.

אנטיפסטי

הגרסה לעצלנים: עצה לחיים: אם אתם מחפשים גרסה פשוטה למתכון כלשהו, דבר ראשון תחפשו אצל גיל חובב. כל הירקות ביחד, בתבנית אחת, בלי יחס אישי לכל ירק ובלי בלגנים. אבל איך התוצאה? מעולה, תודה.

הגרסה למשקיענים: אם יש לכם קצת יותר זמן וכוח, בואו ללמוד איך מכינים את האנטיפסטי המושלם – אמיתי אמיתי, כמו מקצוענים. כשמתעמקים מבינים שכל ירק אוהב את הצלייה שלו קצת אחרת, עם תיבול טיפה שונה, ושבעבודה נכונה – אנטיפסטי יכול להית יצירת אמנות.

אנטיפסטי
אנטיפסטי. אפשר לדחוף את כל הירקות ביחד ואפשר לתת לכל אחד יחס אישי | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
פרסומת

פיצה על טורטייה

הגרסה לעצלנים: לוקחים טורטייה, מורחים עליה רסק עגבניות פשוט ומפזרים מעט אורגנו. מוסיפים גבינה צהובה מגוררת ועוד תוספות אם מתחשק (פטריות, תירס, זיתים), ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.

הגרסה למשקיענים: פיצה-טורטייה של מסעדת חדר אוכל, עם עגבניות אמיתיות וגבינות שוות במיוחד.

פיצה של חדר האוכל
פיצה על טורטייה של חדר האוכל. גם הגרסה הפשוטה שווה לאללה | צילום: איתי ספיבק, יחסי ציבור

אצבעות בצק מתובלות

הגרסה לעצלנים: לוקחים בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה, אבל לא חובה), מרדדים אותו דק ומורחים חלמון ביצה טרוף. מפזרים איזה תבלינים שרוצים (מלח, פלפל, אבקת שום, צ'ילי גרוס, בצל מטוגן, שומשום, קימל, כמון וכו'), חותכים לרצועות ומגלגלים כמו בורג. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות.

הגרסה למשקיענים: מקלות זיתים של מאפיית לחמים. מאפה שמרים שדורש השקעה – גם בזמן וגם בחומרי גלם – אבל שווה כל שנייה וכל שקל, בריבית.

כנפיים עם רוטב
כנפיים. הנשנוש האולטימטיבי | צילום: istockphoto, istockphoto

כנפיים

פרסומת

הגרסה לעצלנים: החלק הכי מבאס בכנפיים הוא הניקיון שלהן. מרגע שעברתם את זה (או שהקצב המשקיען עבר את זה בשבילכם) – דרככם סוגה בשושנים. המתכון המומלץ שלנו הוא של כנפיים במיץ תפוזים, סויה וג'ינג'ר, שדורשות מינימום מאמץ ומתבשלות להן במחבת בכיף.

הגרסה למשקיענים: טוב, במקרה של כנפיים גם הגרסה למשקיענים ידידותית להפליא. היא פשוט מצריכה טיגון בשמן עמוק, טכניקה שלא כולם מתים עליה. המתכון הוא של מסעדת אגדיר, והתוצאה – כנפיים חריפות ונהדרות, שאי אפשר להפסיק לטחון.

עוגיות מלוחות

הגרסה לעצלנים: מה קורה כשמערבבים קמח, מלח, שמן ובירה? מקבלים בצק כמו של עוגיות עבאדי! אל תגידו שזה גדול עליכם, זה באמת מתכון לסופר-מתחילים.

>> למתכון: עוגיות עבאדי ביתיות

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-0af060f2738a621006.htm 

הגרסה למשקיענים: כשנותנים למיקי שמו להכין עוגיות מלוחות, מטבע הדברים מקבלים תוצאה קצת יותר מתוחכמת. אצלו יש גם אניס בבצק, וכל עוגייה זוכה לטבילה אישית בביצה ובשומשום לפני האפייה. אי אפשר להגיד שיש כאן מתכון מסובך, אבל כן כזה שדורש טיפה יותר השקעה.

>> למתכון: כעכים מזרחיים (ביסקוצ'וס)

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-90d9596aa3bf721004.htm

 

אנטיפסטי

הגרסה לעצלנים: עצה לחיים: אם אתם מחפשים גרסה פשוטה למתכון כלשהו, דבר ראשון תחפשו אצל גיל חובב. כל הירקות ביחד, בתבנית אחת, בלי יחס אישי לכל ירק ובלי בלגנים. אבל איך התוצאה? מעולה, תודה.

>> למתכון: אנטיפסטי של גיל חובב

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-salads/Recipe-4d9e5d12409bc11006.htm 

הגרסה למשקיענים: אם יש לכם קצת יותר זמן וכוח, בואו ללמוד איך מכינים את האנטיפסטי המושלם – אמיתי אמיתי, כמו מקצוענים. כשמתעמקים מבינים שכל ירק אוהב את הצלייה שלו קצת אחרת, עם תיבול טיפה שונה, ושבעבודה נכונה – אנטיפסטי יכול להית יצירת אמנות.

>> למדריך השלם לאנטיפסטי

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-f2cea71fed43821006.htm

פיצה על טורטייה

הגרסה לעצלנים: לוקחים טורטייה, מורחים עליה רסק עגבניות פשוט ומפזרים מעט אורגנו. מוסיפים גבינה צהובה מגוררת ועוד תוספות אם מתחשק (פטריות, תירס, זיתים), ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.

הגרסה למשקיענים: פיצה-טורטייה של מסעדת חדר אוכל, עם עגבניות אמיתיות וגבינות שוות במיוחד.

>> למתכון: פיצה של חדר האוכל

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-713a02c2083d821004.htm

 

חטיפי בצק מאורכים

הגרסה לעצלנים: לוקחים בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה, אבל לא חובה), מרדדים אותו דק ומורחים חלמון ביצה טרוף. מפזרים איזה תבלינים שרוצים (מלח, פלפל, אבקת שום, צ'ילי גרוס, בצל מטוגן, שומשום, קימל, כמון וכו'), חותכים לרצועות ומגלגלים כמו בורג. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות.

הגרסה למשקיענים: מקלות זיתים של מאפיית לחמים. מאפה שמרים שדורש השקעה – גם בזמן וגם בחומרי גלם – אבל שווה כל שנייה וכל שקל, בריבית.

>> למתכון: מקלות זיתים

    http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-f59d8ebf59c6421006.htm

 

כנפיים

הגרסה לעצלנים: החלק הכי מבאס בכנפיים הוא הניקיון שלהן. מרגע שעברתם את זה (או שהקצב המשקיען עבר את זה בשבילכם) – דרככם סוגה בשושנים. המתכון המומלץ שלנו הוא של כנפיים במיץ תפוזים, סויה וג'ינג'ר, שדורשות מינימום מאמץ ומתבשלות להן במחבת בכיף.

>> למתכון: כנפיים במחבת

 http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-aa1773b199a1b21004.htm

הגרסה למשקיענים: טוב, במקרה של כנפיים גם הגרסה למשקיענים ידידותית להפליא. היא פשוט מצריכה טיגון בשמן עמוק, טכניקה שלא כולם מתים עליה. המתכון הוא של מסעדת אגדיר, והתוצאה – כנפיים חריפות ונהדרות, שאי אפשר להפסיק לטחון.

>> למתכון: כנפיים חריפות

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-40a0f506ac11221004.htm