
הכל התחיל כשאמא שלי הכינה יותר מדי בטטות לעריצוציק הקטן. הן ישבו יותר מדי זמן במקרר והיו על הגבול של – לא מספיק טובות לילד בן שנה, אבל מספיק טובות לשני מבוגרים בני שלושים. באותו הזמן שכבו לי במקרר שתי טורטיות אחרונות בחבילה, שכבר לא ידעתי מה לעשות איתן. חיברתי אחד ועוד אחד והכנתי קסדייה בטטה עם שאריות גבינה צהובה וגבינת פטה. יצא פצצה, רק עם תיבול לא מספק.
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה. מאדים (או מבשלים) את הקוביות עד שהן מתרככות 15-20 דקות (הזמן תלוי בגודל הקוביות). 2מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח לפי הטעם, ג'ינג'ר מגורר, פתיתי צ'ילי יבש, מעט כמון וגרידה מחצי לימון (את כל הנ"ל אפשר להוסיף לפי כמה שאוהבים) - ומועכים לפירה. טועמים ומתקנים טעמים. 3מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת לוהטת, מניחים עליה עלה טורטייה אחד (אין צורך לשמן את המחבת) עם הצד הבהיר כלפי מעלה, מורחים עליו בזריזות חצי מכמות פירה הבטטה, מעל מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה וחצי מכמות הפטה. סוגרים בעלה טורטייה נוסף (עם הצד הבהיר כלפי מטה) ולוחצים מעט. כשהטורטייה התחתונה משחימה, הופכים בעזרת מרית את הקסדייה לצד השני ומטגנים עד שגם הטורטייה השנייה משחימה והגבינות נמסו. 4חוזרים על הסעיף הקודם עם שאר המרכיבים, או שעובדים במקביל על שתי מחבתות. 5מגישים מיד. הקסדיות מספיקות כמנה עיקרית ל-2 אנשים רעבים, או כמנת צד ל-4 אנשים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |