
אני לא רוסי ולא מזרח אירופי (טוב, אולי מצד אמא יש איזה ענף נשכח אי שם במעלה אילן היוחסין). המוצא שלי הוא בלגן שמשתרע באופן אמורפי בין סוריה ומצרים, אנגליה, ניו יורק ואוסטריה, וכן, אולי יש גם משהו מרוסיה רבתי. אז בורשט מעולם לא היה על שולחן ארוחת הערב שלי בבית, אבל אין פעם שאני רואה את המנה המהפנטת הזו ולא חש איזו ערגה בלתי מוסברת. הנוסטלגיה שאופפת אותה פשוט מהלכת עליי קסם, ומשגרת אותי אל שולחנות משובצים בצלוחיות זקוסקי, דגים מלוחים, ירקות מוחמצים, סלטי תפוח אדמה - פשוט חגיגה שעושה חשק לצלול פנימה. כמו ברוב המתכונים העדתיים גם לבורשט יש הרבה פנים; לפעמים מכינים אותו עם בשר ולפעמים צמחוני, לפעמים חם ולפעמים קר, ויש המוסיפים לו ביצים קשות, מלפפון חמוץ או שמנת חמוצה. כאן אני מביא את הגרסה המאוד אישית שלי, שהיא לא המתכון הקלאסי אבל בהחלט שומרת על הצביון. הוספתי לבורשט גם את עלי הסלק, שנראים לגמרי מתבקשים כאן ומוסיפים קצת רעננות, ובנוסף לכרוב המבושל בנוזלי המרק צליתי נתחים של כרוב בתנור והושבתי אותם על המרק כמו סטייק עסיסי. למרות שבמתכון הראשוני הוספתי שמנת חמוצה בסוף החלטתי שדי בסחיטה של מיץ לימון טרי, אבל אם חשקה נפשכם, תרגישו חופשי. קצת וודקה ליד גם לא תזיק. המצרכים :למרק:
לכרוב ולסלק הצלויים:
אופן ההכנה: מרק סלק וכרוב סגול|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2המרק: קולפים את שני הסלקים. חותכים אחד לקוביות גסות ואת השני מגררים בפומפייה. מפרידים את העורקים הלבנים של המנגולד מהעלים, וקוצצים. את העלים משאירים שלמים. 3שמים בסיר את כל המרכיבים למעט עלי המנגולד, עלי השמיר והלימון. מערבבים, מוסיפים מים לכיסוי, ממליחים ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהירקות מתרככים היטב והמים נצבעים בצבע סגול עמוק. חותכים את הירקות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל הירקות בסיר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל4במקביל מסדרים את הכרוב והסלק לצלייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת במעט שמן זית. מפזרים מעל מרווה ותימין, זולפים עוד שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 5יוצקים סביב מעט מים, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מהדקים נייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהם מתרככים היטב. מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לצלייה נוספת, עד השחמה יפה. לקראת הצלייה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל6הגשה: קורעים גס את עלי המנגולד ומוסיפים. מבשלים כ-2 דקות. 7יוצקים מרק לקערות אישיות, מניחים מעל כל מנה חתיכת כרוב וחתיכת סלק וסוחטים מעל כמה לימון שאוהבים. מפזרים שמיר ומגישים. מרק סלק וכרוב סגול|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל* אחרי ההכנה ולפני ההגשה מומלץ לתת למרק כמה שעות מנוחה, להעצמת הטעמים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |