אוכל
אוכל

שניצל כף בציפוי פריך

אנחנו מכירים לא מעט אנשים טובים שמוכנים להישבע בשניצל הרגיל, ואנחנו ממש מקווים שגם הם ינסו את המתכון הבא. זה לא במקום, זה משהו אחר לגמרי: שניצל מנתח בקר מעולה שמכינים ברגע. הטוב מכל העולמות

|mako אוכל| פורסם11:30
Rating:4.2132reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 ביצים
  • חופן קטן גבעולי כוסברה, קצוצים דק
  • קורט מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם כף בקר ישראלי טרי (נתחים מתאימים נוספים: שייטל, סינטה)
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

להגשה:

  • סלט ישראלי קצוץ דק ממלפפון ועגבנייה
  • פלחי לימון
  • חרדל

אופן ההכנה:

1מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה.

2טורפים בקערה את הביצים יחד עם הכוסברה הקצוצה, המלח והשום הכתוש.

3מניחים את הקמח בצלחת, ואת פירורי הלחם בצלחת נפרדת (אפשר לתבל את הקמח במעט מלח ופלפל שחור).

4חותכים את הנתח ל-5-6 פרוסות בעובי שווה (חשוב לפרוס את הבקר נגד כיוון הסיבים). משטחים את הפרוסות בעזרת פטיש שניצלים, לעובי חצי ס"מ בערך (ניתן לבקש מהקצב).

5מצפים את פרוסות הכף בקמח, מנערים מעט ומצפים בתערובת הביצים. מניחים על פירורי הלחם וטופחים עליהן מעט כדי שפירורי הלחם יהיו מהודקים היטב.

6בודקים את טמפרטורת השמן: מפזרים מספר פירורי לחם מעל השמן - אם הם שוקעים השמן קר, אם הם נשרפים מיד השמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.

7מניחים נתח מצופה אחד בשמן החם ומטגנים כל צד 2-3 דקות, עד להזהבה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את השניצל מהשמן ומניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן באותו אופן את שאר הנתחים. מומלץ לטגן שניצל אחד בכל פעם. מגישים מיד, ביחד עם פלחי לימון, חרדל וסלט ישראלי קצוץ.

תגיות:שניצל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il