אוכל
אוכל
פוקצ'ה

ארנצ'יני - כדורי ריזוטו בציפוי פריך

כדורי ארנצ'יני שעושים כמו שצריך הם תענוג אמיתי. מדובר במנה איטלקית אותנטית שיכולה להגיע בהמון גרסאות, אבל אנחנו הלכנו על המפנקת מכולן, והכנסנו לכל כדור גם קצת בייבי מוצרלה. כאלה אנחנו

|מחלבות גד| פורסם08:44
ארנצ'יני (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה, מחלבות גד
Rating:4297reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם אורז עגול איטלקי (ארבוריו מומלץ)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קלופות ומעוכות
  • חצי כוס יין לבן
  • כוס וחצי ציר ירקות חם או מרק עוף
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם פקורינו
  • 150 גרם בייבי מוצרלה
  • קמח, פרורי לחם וביצה לציפוי
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הריזוטו: מטגנים בשמן זית את השום עם חצי כפית מלח, מוסיפים את האורז לטיגון קל עד שהאורז מתחמם. מוסיפים יין לבן, ממשיכים לטגן עד אידוי ומתחילים להוסיף את ציר הירקות החם.

2מבשלים 18 דקות ומורידים מהאש.

3מוסיפים את החמאה וגבינת הפקורינו תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול, ומניחים בצד לצינון.

4מכינים את הארנצ'יני: כאשר הריזוטו קר, מכדררים את התערובת לכדורים בגודל של כדורי פינג פונג (כ-40 גרם, למי שיש משקל למטבח) ומכניסים לתוך כל אחד כדורון של בייבי מוצרלה.

5מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם (לפי הסדר הרשום, ממש כמו שניצל) ומטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים מזהיבים. מוטב לעשות זאת בנגלות.

* ניתן להגיש עם פקורינו מגוררת מעל.

* ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני הגשה.

>> בשבוע שעבר הכנו פולנטה מעולה
>> שוק הפליאו מגיע לתל אביב
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il