
פאי שוקו גבינהאנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה, אבל האמת - רק כשהוא במינונים הנכונים. כל כך בקלות השוקולד יכול להאפיל על הגבינה, או הגבינה לדחוק הצידה את השוקולד, ובזה אנחנו חלילה לא רוצים. ככה, בדיוק ככה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ):
למלית השוקולד:
למלית הגבינה:
לציפוי השוקולד:
אופן ההכנה:1הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק. 2מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות. 3שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות. 4ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים. 5בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה. 6מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד. 7מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה. 8בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה. 9מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד. 10מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות. 11מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים. פאי שוקו גבינה פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל12מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |