אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

פאי שוקו גבינה

אנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה, אבל האמת - רק כשהוא במינונים הנכונים. כל כך בקלות השוקולד יכול להאפיל על הגבינה, או הגבינה לדחוק הצידה את השוקולד, ובזה אנחנו חלילה לא רוצים. ככה, בדיוק ככה

|mako אוכל| פורסם07:36
פאי שוקו גבינה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:3.7154reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ):

  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מי קרח

למלית השוקולד:

  • 75 גרם שוקולד מריר
  • 35 גרם חמאה
  • כף וחצי אבקת קקאו
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • מעט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים L
  • 30 מ"ל שמנת להקצפה

למלית הגבינה:

  • 80 מ"ל שמנת להקצפה
  • 225 גרם (מכל) גבינת שמנת טבעית, רצוי באחוזי שומן גבוהים
  • 250 גרם (מכל) גבינת ריקוטה 5%
  • כפית תמצית וניל
  • שליש כוס (46 גרם) קמח לבן
  • חצי כוס פחות כף (85 גרם) סוכר לבן

לציפוי השוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק.

מתכונים לשבועות

עודמתכונים לעוגות גבינה

2מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות.

3שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.

4ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים.

5בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה.

6מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד.

7מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה.

8בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה.

9מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד.

10מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות.

11מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים.

פאי שוקו גבינה פרוספאי שוקו גבינה פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

12מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il