אוכל
אוכל
קנלוני טונה

אמפנדס פטריות וצנוברים

הם קטנים, הם פריכים, ואפשר לשמור אותם יום-יומיים במקרר והרבה יותר מזה במקפיא. אז בפעם הבאה שבא לכם על ארוחה קלה וכיפית - זה המתכון בשבילכם

|mako אוכל| פורסם07:06
אמפנדס פטריות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.7158reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

לבצק (כ-20 יחידות):

  • 1 כוס ועוד כף שמן קנולה
  • שלושת רבעי כוס מים רותחים
  • 3 ושליש כוסות קמח לבן
  • כפית מלח

למלית:

  • 2 כוסות פטריות שמפיניון משומרות חתוכות, מסוננות מהנוזלים
  • 4 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק, כולל הגבעולים
  • חצי כוס צנוברים
  • פלפל שחור טחון
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר ולשים כדקה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

2מערבבים את כל חומרי המלית.

3מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5מניחים בכל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים לשניים סביב המלית ומהדקים היטב (אפשר לעבור על השוליים עם מזלג).

6מסדרים את האמפנדס על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.

>> בשבוע שעבר טיגנו כדורי טונה בטמפורה, וראינו את האור

>> והנה הפוקצ'ה הכי טעימה שתאכלו השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il