1 מקלפים את הבצלים ופורסים אותם ואת הכרישה לטבעות.
2 מחממים סיר כבד ומכניסים את הבצלים והכרישות (ניתן להוסיף מעט חמאה לסיר לריכוך- לא חובה). מאדים תוך כדי ערבוב. כשהבצלים מתחילים להתרכך מוסיפים את ממרח החמאה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה עד שהבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם.
3 מוסיפים את היין ומערבבים.
מרק בצל עם חמאה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
4 מוסיפים את הציר ומתבלים במלח, פלפל שחור ותימין. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה.
5 להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבגט לפרוסות ומושחים אותן בממרח חמאה. מורחים מעל שום כתוש ומכניסים לתנור עד שהלחם משחים.
6 מוזגים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה פרוסת בגט ומגישים.