אוכל
אוכל

היער השחור

שכבות שכבות של עוגת שוקולד-קפה רכה ולחה, דובדבנים בליקר וקצפת מתוקה - ומעל הכל תלתלי שוקולד מריר, שיהיה. ולא, זה ממש לא מסובך כמו שזה נשמע

|מתוקים שלי| פורסם07:39
עוגת היער השחור (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
Rating:4.6417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

  • כוס ו-3/4 (245 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (70 גרם) קקאו
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כוס ו-3/4 (350 גרם) סוכר
  • 1 כפית מלח
  • גביע יוגורט (200 גרם) 3%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) קפה חם ללא חלב (כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת במים רותחים)

למלית:

  • 4 מכלים (1 ליטר) שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר

לדובדבנים:

  • 400 גרם דובדבנים טריים (כ-3/4 סלסילה)
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 4 כפות (60 מ"ל) ליקר דובדבנים/ברנדי/רום

לתלתלי השוקולד:

  • טבלת שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה:

1מכינים את הדובדבנים מראש: חוצים ומגלענים את הדובדבנים ומניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר ואת הליקר ומערבבים היטב. מכסים ושומרים בקירור (ניתן להכין את הדובדבנים ערב קודם).

עוגת היער השחור - דובדבנים בסוכר וליקרדובדבנים בליקר וסוכר. תנו להם קצת זמן|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

2יוצרים תלתלי שוקולד: מגלפים מטבלת השוקולד בעזרת קולפן ירקות תלתלי שוקולד. שומרים בקירור.

3להכנת העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים שלוש תבניות (קוטר 24 ס"מ, אפשר חד פעמיות) בנייר אפייה (מדובר בעוגה רכה ולחה במיוחד, ולכן אי אפשר לאפות את כל המלית בתבנית אחת ואז לפרוס לשלוש).

4מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

5מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את היוגורט, השמן, הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים היטב. מוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבול, את כוס הקפה הרותח ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה.

6מחלקים באופן שווה את הבלילה בין שלוש התבניות ואופים כל תבנית כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגות מהתבנית.

7להרכבת העוגה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצפת יציבה. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שנקוו בתחתית הקערה.

8מניחים חלק אחד של עוגת הבסיס על גבי צלחת הגשה כאשר הצד החלק פונה כלפי מעלה. מברישים בשליש מהסירופ. בעזרת מרית מדורגת מצפים את העוגה בשכבה דקה יחסית של קצפת. מפזרים מעל מחצית מהדובדבנים. מצפים את הדובדבנים בשכבה נוספת של קצפת עד לשוליי העוגה. מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת בסיס. מברישים במחצית מכמות הסירופ שנותר ומצפים בשכבה דקה של קצפת. מפזרים מעל את הדובדבנים שנותרו. מכסים את הדובדבנים בשכבה נוספת של קצפת.

עוגת היער השחור - השכבה הראשונההשכבה הראשונה. חכו חכו|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

9מניחים מעל את השכבה השלישית והאחרונה. מברישים ביתרת הסירופ. מצפים את העוגה כולה בקצפת. את המרווחים שנוצרו בין שכבות העוגה ממלאים בקצפת, ובעזרת מרית מדורגת מחליקים את פני העוגה ואת שוליה.

10מעבירים את הקצפת שנותרה לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב. מזלפים כוכבים בחלקה העליון של העוגה.

עוגת היער השחור - מכוסה בקצפתמצפים בקצפת מעל הכיוונים|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

11מוציאים את תלתלי השוקולד מהקירור. מצמידים בעדינות לדופן העוגה חופן של תלתלים. את התלתלים שלא נצמדו מברישים בעדינות בחזרה אל הקערה. מפזרים תלתלי שוקולד גם בחלקה העליון של העוגה.

12מעבירים לקירור למשך 4 שעות לפני ההגשה. מעטרים בדובדבנים טריים.

* העוגה נשמרת עוד 3 ימים נוספים בקירור.

המתכון באדיבות הבלוגמתוקים שלי

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il