אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

המתכון הכי טוב לחמין

יש מיליון ושמונה גרסאות למנה הזאת, אבל אם אתם מתלבטים עם איזה חמין לפתוח בוקר שבת חורפי ומשפחתי - יש לנו רק מתכון אחד בשבילכם: הקטניות הנכונות, בשר שבא בול בבישול ארוך והמון, אבל המון, שום ובצל

|mako אוכל| פורסם10:00
חמין (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.41095reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

החמין הוא מקרה קלאסי של שלם הגדול מסך חלקיו. מכינים אותו מחומרי גלם בסיסיים ומקבלים תבשיל משובח, כזה ששווה לחכות לו כל הלילה וכיף להתעורר בזכות הניחוח שלו שממלא את כל הבית. יש המון גרסאות לחמין, כולן תולדה של האיסור לבשל בשבת, וכולן התנקזו לתוך החמין הישראלי. בגרסה שלי (שהיא לגמרי חמין קיבוץ גלויות) יש שעועית לבנה ענקית מהמטבח האירופי וגם חומוס מהסח'נה (החמין המרוקאי), ובהתאמה: שפע של פפריקה (לפעמים מרוקאית ולפעמים הונגרית).

* סוד החמין שלי הוא בכמות גדולה של בצל ושום, והכי חשוב – שפונדרה ואוסובוקו, שני נתחים הכי טעימים שיש בבישול ארוך, כאלה שהופכים כל גרגיר חיטה למעדן.

* טיפ חשוב: לא משנה כמה תפוחי אדמה תניחו בסיר, הם תמיד ייגמרו ראשונים. הבעיה היא שהם תופסים הרבה מקום בסיר.

* לפני שמתחילים חשוב להשרות את הקטניות והדגנים ולהתארגן על סיר גדול במיוחד, שיוכל להכיל בנחת את התבשיל.

* קישקע, קוגל, קניידל-גנב, ג'חנון, קוקלה או כופתאות אחרות שגומעות בהנאה את טעמי החמין - מניחים בחלק העליון של התבשיל. מומלץ לטגן לפני כדי שלא יתנפחו וייקרעו.

המצרכים (8 מנות):

  • 3 כפות שמן
  • 700 גרם נתח שפונדרה חתוך לקוביות
  • 3 פרוסות אוסובוקו
  • 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
  • 1 כוס תערובת שעועית (לבנה, חומה, גדולה) שהושרתה לילה במים
  • חצי כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה במים
  • חצי כוס חיטה שהושרתה לילה במים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף פפריקה מרוקאית
  • 2 כפות דבש, סילאן או סוכר חום (בשביל הטעם והצבע)
  • 4 תפוחי אדמה חצויים (או 8 קטנים)
  • 8 ביצים
  • ראש שום חצוי
  • מים לכיסוי

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את קוביות השפונדרה עד להשחמה. מוציאים ומוסיפים את פרוסות האוסובוקו. משחימים יפה, מוציאים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב יפה.

2מוסיפים לסיר את השעועית, החומוס והחיטה המסוננים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים דבש או סילאן ומטגנים יחד.

3ממלאים את הסיר עם שני סוגי הבשר, תפוחי האדמה, הביצים והשום. מוסיפים מים עד לכיסוי וממליחים. אם רוצים מוסיפים גם קישקע (מטוגן). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

4מבשלים בבעבוע עדין לפחות חצי שעה, מוסיפים ג'חנון, קניידל או קוקלה (אם רוצים) ומעבירים לתנור שחומם ל-110-120 מעלות.

5משאירים בתנור כל הלילה. למחרת בודקים את מצבו של החמין. אם נראה לכם שיש יותר מדי נוזלים, מורידים מכסה ומניחים לנוזלים להתאדות. לרוב התכולה תיראה די יבשה. רגע לפני שמוסיפים נוזלים שווה להזיז מעט מן את התבשיל בעזרת כף גדולה ולבדוק את המצב בעומק הסיר. לפעמים ערבוב יעשה את העבודה והיובש יהיה רק נחלתם של החלקים החשופים.

>> לכל המתכונים הכי טובים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il